Kosárlabda

2009.03.09. 03:28

Kosárlabda NBI/B: Sárvári vereség hazai pályán

<b>Sárvár</b> - Vereségével nehéz helyzetbe került a felsőházi rájátszásba igyekvő sárvári kosárcsapat. A hátralévő mindkét mérkőzését - Veszprém, Kanizsa - hoznia kell.

Gergácz Zoltán

Univerzal Pack-FKSzC- Soproni MAFC 50:54 (11:13, 24:15, 6:10, 9:16). - Sárvár, 150 néző, NB I/B-s kosárlabda-mérkőzés, vezette: Török, Dombai.

Sárvár: Szupper 6/3, Horváth B. 5/3, Henrik 12/6, NÉMETH 7, Jarosevits 6. Csere: Szlávik 8, Papp 2, Molnár 4. Edző: Szájer József.

Sopron: BAUSZ 12, Pojbics 4, Balogh 6, GOMBÁS 11/3, Csaplár-Nagy 11. Csere: Karácsonyi 4, Derdák 2, Vesztergom 4/3, Kovács -. Edző: Vetési Imre.

A tét - mindkét csapat a felsőházi rájátszásba jutásért küzd - rányomta bélyegét a találkozóra, elsősorban a védekezéssel törődtek a gárdák. Jarosevits duplájára, majd Szupper hármasára soproni részről csak az 5. percben érkezett válasz (5:5). Ezt követően felváltva estek a kosarak. A második negyedben a sokat szabálytalankodó Sopron ellen elsősorban büntetőkkel araszoltak a hazaiak, majd a finisben Németh, Horváth B. és Szupper kosarával kicsit sikerült meglépniük. A nagyszünet után aztán alaposan leeresztett mindkét csapat: csak elvétve találtak a gyűrűbe. Így fordulhatott elő, hogy mindössze 16 (!) pontot szereztek. Az utolsó etapban váltott vezetéssel a küzdelem dominált. A 36. percben 45:44-re még a sárváriaknál volt az előny, ám ezt követően zsinórban négy támadásban is betliztek, így a vendégeké lett az értékes két pont. A felsőházba igyekvő vasiak számára csak a Veszprém és a Kanizsa legyőzésével nyílik meg az út.

Szájer József: - Nem tudtuk megvalósítani a tervünket, ezért az utolsó két fordulóra maradt a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!