Kosárlabda

2009.03.10. 03:28

Magyar Kupa visszavágó: a Körmend az esélyesebb

<b>Kaposvár</b> - A kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének mai (18.00) visszavágóján a Polaroid Lami-Véd Körmend csapata 20 pontos előnye birtokában lép pályára Kaposváron.

Vastag Nándor

A MK négyes döntőjébe a Falco, a Pécs és a Szolnok már szombaton bejutott, az utolsó kiadó helyre pedig a Körmend pályázik nagyobb eséllyel. A piros-feketék a negyeddöntő első mérkőzésén - múlt szerdán - a szünetben még minimális hátrányban voltak, de a második félidőben a remek védekézésüknek köszönhetően átvették az irányítást, és végül kereken húsz ponttal nyertek (88:68). A mai visszavágót a jelentősnek mondható előny birtokában nyugodtabban várhatják, de az kérdéses, hogy a csütörtökön elküldött lengyel légiós, a center Zbigniew Bialek pótlását hogyan és kivel oldja meg a körmendi vezetőedző, Peter Stahl.

- Az első kupameccsen szerzett előny jó helyzetet teremtett a visszavágóra, de nem szabad teljesen biztosra venni a négy közé jutást - fogalmazott óvatosan a szakvezető. - A Kaposvár egy erős és jó csapat, ezért a mai találkozón is végig koncentráltan, nagy figyelemmel kell játszanunk a továbbjutás kiharcolásához. Bialeket nem egy személynek, tehát nem Banks-nek vagy Tóth Gergőnek kell pótolnia, hanem a csapatnak közösen. Bízom benne, megoldjuk ezt a feladatot is. A napokban a játékosok közül Trummer beteg volt, Fodor Gergely pedig érezte korábbi combizomsérülését, de úgy tűnik, mindketten pályára léphetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!