Kosárlabda

2009.04.07. 02:29

Magyar Kupa: ezer belépőjegy maradt a kasszában

Szombathely - Újabb kupadöntőt bukott el hazai pályán a Falco. Dr. Czeglédy Csabát, a város sportját is felügyelő alporgármestert kértük arra, hogy vonja meg a hétvége mérlegét.

Tóth Gábor

A Falco-Szova KC Szombathely menedzsmentje, valamint a városvezetés zsinórban másodszor hozta az Arena Savariába a kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Ám az örömünnep mindkétszer elmaradt: tavaly a Paks, idén a Pécs csente el az aranyérmet a Falco elől. Felmerül a kérdés, vajon érdemes volt-e megszerezni idén is a rendezés jogát?

- Mindkét nap kint voltam a csarnokban, láttam a szurkolókat, és tudom, hogy jól döntöttünk, amikor megnyertük a Final Fourért kiírt licitet - kezdte dr. Czeglédy Csaba. - Ráadásul nem csak a csarnok környéke volt tele sárga-feketébe öltözött emberekkel. Két napig szinte csak a Falco volt a téma a városban, és rólunk, Szombathelyről szóltak a hírek az országos médiában is. Remek reklám volt ez a városnak, és a kosárcsapatnak. Ne feledjük, hogy a három csapat, valamint a szurkolók fogyasztottak is valamit, laktak valahol - vagyis pénzt hoztak a városba, a megyébe. Volt tehát egyéb hozadéka is a tornának.

- Esetleg jövőre is beleszól a licitbe a Falco?

- Most azt mondom, hogy nem. Tréfásan talán úgy fogalmaznék: ha a Falco jövőre is bejut a négy közé a kupában, akkor - úgy mint sok csapat - a liciten felsrófoljuk az árat, aztán elmegyünk játszani idegenbe, és persze hazahozzuk a hálót. Nekünk sem tavaly, sem idén nem fújták meg a hazai pályát a játékvezetők - valószínűleg ilyen problémával azért nem küzdene minden csapat. A játékosokat nagyon sajnálom, becsülettel küzdöttek Szombathelyért, a Falcóért - lehet, hogy győzelmet érdemeltek volna...

- Óriási teherrel játszottak a játékosok. A tavalyi fiaskó után az idén mindenki győzelmet várt tőlük. Nem lett volna szerencsésebb ezúttal idegenben meccselni?

- Nem hiszem. Jó kapcsolatban vagyok a játékosokkal. Természetesen kikértem a véleményüket erről a témáról: mindegyikük azt mondta, ha lehet, akkor hazai pályán szeretne játszani. A teherrel pedig egy profi sportolónak meg kell küzdenie. Idegenben is nagy lenne a nyomás egy mindenről döntő mérkőzésen.

- Gazdasági szempontból sikeres volt a rendezvény?

- Összesen ezer belépőjegy maradt a kasszában, ez a pénz biztosan hiányozni fog majd. Ám egy kicsit tekintsünk messzebb az anyagiaknál. Ne felejtsük el, hogy a városnak van egy modern csarnoka, ezt a létesítményt pedig meg kell tölteni lehetőleg színvonalas programokkal. Nem árt tudni, hogy a Final Four a városi nagyrendezvények egyike volt. A város tavaly 50 millió forint körül költött a különböző nagyrendezvényekre - szerintem a sport, jelen esetben a kupadöntő is rászolgál a városi támogatásra.

- Elbukta a Falco a kupadöntőt, nagy tragédia azonban nincs. Legyünk inkább optimisták, kövessük a tavalyi forgatókönyvet: a kupaezüst után jöhet a bajnoki arany - zárta szavait dr. Czeglédy Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!