Kosárlabda

2009.04.11. 05:29

Szolnokon a Falco

Szombathely - A Falco KC kosárcsapata ma, 18 órás kezdéssel a Szolnok vendégeként folytatja az A-csoportos bajnokságot - a meccsnek mindkét fél részéről komoly tétje van.

Tóth Gábor

Mindkét csapat balul sikerült kupadöntőt tud maga mögött: a Szolnok még az elődöntőben, a Falco pedig a fináléban kapott ki a PVSK-tól. Az Olaj formáját egyébként nehéz megítélni. Pór Péter együttese egy hatmaccses győzelmi szériát (Dombóvár, Albacomp, Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza) zárt le két vereséggel az elmúlt fordulókban - a Pécs (68:50) és ZTE (75:63) vendégeként kapott ki, majd ugye jött a már említett Final Four. De bizonyára a Falcónak sem lesz könnyű felpörögni a vasárnapi kupafiaskó után. Márpedig hajtaniuk kell a csapatoknak becsülettel, hiszen komoly tétje van a meccsnek. Az alapszakasznak lassan vége, a Falco pedig még nem biztosította a helyét a legjobb négy között, míg a Szolnok akár a legjobb nyolcból is kizuhanhat. A felek december közepén találkoztak egymással, akkor az Arena Savariában a szombathelyiek nagy, 35 pontos (111:76) zakót osztottak ki ellenfelüknek.

- Nehéz napok vannak mögöttünk - fogalmazott letörten Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely mestere. - A vasárnapi vesztes MK döntő után hétfőn pihenőt adtam a srácoknak, de az egész héten nyomott hangulatban edzettünk, remélem, hogy már sikerül túllépniük a kupakudarcon. A combjával bajlódó Kálmán egyébként alig edzett, kezelésekre járt, pihent. Ott lesz a pályán, de koránt sem százszázalékos állapotban. Csirics viszont már rendesen edzett, sérülése a múlté, már csak formába kell lendülnie. Kemény csatára van kilátás, hiszen a Szolnok az életéért kiüzd, és nekünk sem mindegy, hogy mi lesz eredmény. A kupadöntőn fásultnak láttam a Szolnokot, de több remek játékos van a keretben, akik hazai pályán bizonyára jobban teljesítenek - de a kisapadjukat rövidnek érzem. Nekünk nyernünk kell, ennek megfelelő játékot várok a csapatomtól.

A hazaiak nem számolgatnak
Váradi Kornél tavaly még a Falcóval lett bajnok, ám idén már a Szolnok alapembere. – Mi már nem foglakozunk a kupadöntővel – szögezte le a 22 esztendős irányító-hátvéd. – Nem is számolgatunk: hátravan még három mérkőzésünk, és mindet meg kell nyernünk. A Falco ellen is győzelemre készülünk. Szerettem Szombathelyen kosarazni, de most a Szolnok játékosa vagyok, így egykori társaim ellen kell a maximumot nyújtanom. Hazai pályán mindenképpen mi vagyunk az esélyesek, szerintem behúzzuk a győzelmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!