Kosárlabda

2009.05.16. 02:28

Egyenlíteni kell

Szombathely (tg) - A kosárbajnokság elődöntőjének második forulójában ma 18 órás kezdéssel a Falco az Atomerőmű gárdáját fogadja. A szombathelyieknek nyerniük, egyenlíteniük kell a paksiak ellen.

Tóth Gábor

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcban 1:0-ra vezet a szerdán hazai pályán (89:73) diadalmaskodó ASE.

- Nem játszottunk rosszul, mégis kikaptunk - utalt vissza a párharc első, paksi felvonására Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely mestere. - Az első félidőben kifejezetten jól védekeztünk, nem volt gondunk a támadással, olajozottan működött a csapat. A harmadik negyedben viszont volt egy kisebb megingásunk, amit azonnal kihasznált az ASE, és ellépett. Egy ilyen szintű ellenfél minden hullámvölgyet büntet. A tanulság az, hogy egyetlen pillanatra sem lankadhat a koncentráció. A folytatásban triplákkal próbálkoztunk, de nagyon gyengén dobtunk távolról. Az elrontott dobásainkból pedig rendre leindított minket a Paks, azért lett kicsit túlzó, 16 pontos különbség a két csapat között. Csirics és Kálmán extrát játszott a meccsen, de a Paks nagyon jó ellenfél, több játékosomnak is kiugrót kellett volna produkálnia - ez most nem jött össze.

Most azonban a Falco játszik hazai pályán. Igaz, a sárga-feketék vállát győzelmi kényszer nyomja, hiszen nyerniük, egyenlíteniük kell - ellenkező esetben a Paks nagyon közel kerül a továbbjutáshoz.

- Nincs itt a világ vége, még versenyben vagyunk a döntőért - folytatta a tréner. - Hazai pályán nyernünk kell, aztán megyünk tovább. Abban például biztos vagyok, hogy saját csarnokunkban jobb lesz a dobószázalékunk, mint legutóbb Pakson. És természetesen a közönségünk segítségére is számíthatunk. A szerdai első félidei játékot kell megismételnünk, megspékelve több jó egyéni teljesítménnyel, pontosabb befejezésekkel. Sérültünk nincs, igaz, némely játékosomon érződik a fáradtság - bár bizonyára ellenfelünk is hasonló problémákkal küzd. Motivációs gondjaink viszont nincsenek, a csapat szeretné megmutatni a paksiaknak, hogy messze még a párharc vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!