Kosárlabda

2009.05.11. 02:29

Szerdán Paks-Falco

Szombathely - A Falco kosárcsapata a felsőházi rájátszás elődöntőjében a Atomerőmű gárdájával találkozik. A párharc szerdán, Pakson kezdődik. Maradt visszhangja a pénteki Falco-Alba mérkőzésnek is.

Tóth Gábor

A Falco az Albacompot, a Paks a Szolnokot búcsúztatta az elődöntőben egyaránt 3:1-gyel. A két győztes az elődöntőben egymás ellen folytatja, paksi pályaelőnnyel. Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc szerdán, 18 órás kezdéssel Pakson kezdődik. A folytatásban május 16-án, szombaton Falco- ASE (18.00), 19-én, kedden ASE-Falco, 22-én, pénteken Falco-ASE, 24-én, vasárnap ASE-Falco összecsapásokat rendeznek. A szerdai és a szombati mérkőzés 18 órakor kezdődik, a többi meccs időpontjáról még egyeztetnek a klubok. Az idő rövidsége miatt a Paks nem küldött belépőket Szombathelyre. A sárga-fekete szurkolók a számukra biztosított 150 tikettet a mérkőzés előtt, a vendégszektor bejáratánál felállított jegypénztárnál vásárolhatják meg.

Visszatérve a pénteki Falco-Albacomp csatához, a vendégek szakvezetője, Peter Stahl azt állítja - egy nappal a meccs után -, hogy az egyik biztonsági őr megütötte őt, aminek következtében sokkot kapott. Ismeretes: az Alba levonult a játéktérről, és csak jókora szünet után folytatódott a mérkőzés.

- Peter Stahl a pályára rohant, Horváth Zoltánnal és Szrecsko Szekuloviccsal is nézeteltérésbe keveredett, a biztonsági őröknek tehát egy verekedést kellett megakadályozniuk, elképzelhető, hogy meglökték a trénert - tudtuk meg Marton Zoltántól, a mérkőzést biztosító Szombathelyi Security Service ügyvezetőjétől. - Egyébként információim szerint Stahl edző provokálta, majd meglökte az egyik őrt, Radovics pedig levonuláskor behúzott az egyik nézőnek. Ha utóbbi kettő állításunkat felvételekkel tudjuk bizonyítani, úgy megtesszük a szükséges lépéseket.

- A csarnok és a rendőrség felvételeit hétfőn nézzük át, ezután kapunk pontos információt a meccsen történtekről - fogalmazott Gráczer György, a Falco-Szova KC Szombathely ügyvezetője. - Fegyelmi tárgyalás egyébként nem lesz az ügyben. Van egy büntetési tábla, amely tételesen rögzíti, hogy milyen vétségért mennyi pénzbírságot fizet az érintett csapat. Egy biztos: mind a két együttesnek a zsebébe kell nyúlnia.

Tavaly, a play-offban, az Albacomp pályáján a hazai szurkolók két játékvezetőt megvertek. Akkor a fehérváriak - az ország kosarastársadalmának legnagyobb megrökönyödésére - enyhe pénzbírsággal megúszták az esetet. Ennek tükrében több mint furcsán reagál a fehérvári klub a pénteki, szombathelyi eseményekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!