Kosárlabda

2009.07.18. 02:28

Győzelemmel kezdtek Tóth Gergőék a B-divíziós U20-as kosár Eb-n

Szkopje - Győzelemmel kezdte szereplését a B-divíziós U20-as Európa-bajnokságon a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A Bulgária elleni siker után ma Macedónia legjobbjaival találkoznak Tóth Gergőék.

Horváth Erika

Csütörtökön este kezdődtek meg Macedóniában az U20-as férfi kosárlabda Európa-bajnokság B-divíziójának küzdelmei. A magyar válogatott - keretében a körmendi Tóth Gergellyel és a volt falcós, de most Hollandiában légióskodó Szanati Mátyással - a nyitónapon Bulgária együttesével találkozott, s kellemes meglepetésre 81:75-re nyert. Úgy, hogy az első negyedben még 12 ponttal a bolgárok vezettek (14:26). Tóth Gergő 18 percet töltött a pályán, ez idő alatt 8 pontot és egy lepattanót szerzett. Szanati nem kapott játéklehetőséget. A D-csoport első fordulójának másik mérkőzésén Macedónia 78:70-re győzte le Ausztriát. Ma 21 órakor a házigazda macedón együttessel találkozik Zalay Zoltán szövetségi edző gárdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!