Kosárlabda

2009.07.16. 02:29

Vavra: még nem múlik a fájdalom

Körmend - Tovább tart a körmendi kosaras, Vavra Péter kálváriája: derékfájdalmai miatt továbbra is kérdéses, mikor kezdheti el az edzéseket.

Vastag Nándor

Vavra Péter térd- és derékbántalmai miatt tavaly októberben már nem tudott teljes intenzitással tréningezni, így abbahagyta a játékot az élvonalban szereplő Polaroid Lami-Véd Körmend csapatában. Úgy tűnt, a jobb térdében ínszalaggyulladás okozza a problémákat, ezért decemberben a műtét mellett döntött. Ami jól is sikerült, a felépülés és a rehabilitációs munka során probléma nem akadt, így idén áprilisban az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Soproni MAFC-NYME-ben akart megpróbálkozni az újrakezdéssel. A visszatérés azonban elmaradt, sőt a derékfájdalmak újra jelentkeztek.

- A lábam még nem volt százszázalékos állapotban, ezért nem léptem pályára Sopronban - tudtuk meg a körmendi kosarastól. - De nem is baj, mert közben a derékbántalmaim olyannyira kiújultak, hogy még sportolás nélkül is fájdalmaim voltak. Ezért hétfőn felkerestem Székesfehérváron dr. Mohácsi Jánost, aki szerint ülőideg-gyulladás okozhatja a problémát. Mágnesterápiával kezelt, s úgy érzem, hogy sokat javult a helyzet. A doktor egyébként azt mondta, először óvatosan mozogjak, majd próbáljam meg erőltetni is, s ha rosszabbodik a helyzet, akkor menjek vissza hozzá. Az egyébként nem került szóba, tudom-e folytatni az élsportot. A mozgás és a játék már hiányzik, de fokozatosan kell haladni, úszással, erősítéssel. A célom, hogy teljesen normálisan, térd- és derékfájás nélkül tudjak edzeni, a többit majd meglátjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!