Kosárlabda

2009.09.08. 02:29

Donald Wilsonnak a kosárlabda az élete

Szombathely - Gőzerővel készül a Falco KC kosárcsapata a 2009/2010-es idényre. Becsülettel teszi a dolgát a csapat harmadik légiósa, egyben idei utolsó szerzeménye, Donald Wilson is.

Tóth Gábor

Bár még csak 25 esztendős a Los Angelesből érkezett kosaras, mégis rutinos játékosnak tekinthető, hiszen negyedik európai idényére készül: játszott a spanyol II. osztályban (Huesca), majd a holland élvonalban (ZZ Leiden), tavaly Szolnokon kezdte az évet, amit Zalaegerszegen fejezett be. Most pedig az Arena Savariában tréningezik a 194 centis, egyes, kettes, hármas poszton bevethető légiós.

Kicsit tud magyar - kezdi a beszélgetést jókedvűen Donald Wilson. Aztán már csillogtatja is nyelvtudását: kicsi, dob, fut, kettes, hármas, nem probléma . A folytatásban aztán angolra vált, Pichler Gergely technikai vezető tolmácsolja a szavait.

- Négyéves korom óta kosárlabdázom, amióta az eszemet tudom, a sport körül forog az életem - kezdi a bemutatkozást Donald Wilson. - Ugyanakkor a családban mindenki az amerikai foci rabja, a nővérem pedig atlétizál, de én valamiért a kosárlabdánál kötöttem ki. Szeretek kosarazni, szeretem ezt az életformát, a légióséletet. És ami a legfontosabb, a családom is szereti. Szombathelyre is a feleségemmel és a 10 hónapos kis-fiammal érkeztem. Amikor nincs edzés, nincs mérkőzés, akkor minden időmet velük töltöm.

- Egyébként a Falco ellen a Szolnok és a ZTE színeiben is játszottam tavaly - folytatja a kosaras. - Már az első meccs után meséltem a feleségemnek, hogy milyen szép csarnok van Szombathelyen, és hogy milyen remek hangulatot varázsoltak a szurkolók - persze engem szorgalmasan szidtak. Akkor még nem gondoltam, hogy hamarosan én is a Falco játékosa leszek. Remek körülmények közé kerültem, és ezt nem csak a klubra értem: barátságosak az emberek, tetszik a város. Bár még csak az előszezonban járunk, úgy vélem, hogy nem lesz rossz csapatunk. Mondom ezt annak a tükrében, hogy nagyjából ismerem a magyar mezőnyt. Van egy-két igen ügyes játékosunk, és a tapasztalat azt mondatja velem, hogy az edzőnk is felkészült - jól végzi a dolgát, ért a kosárlabdához. Bizakodva várom a szezont.

Sűrű a Falco KC felkészülési programja. Szeptember 12.: Falco- Sopron (19.30). Szeptember 17-20.: Göcsej-kupa (Zalaegerszeg, Szombathely). Szeptember 24-26.: Krasznai-kupa (Sopron). Szeptember 29-30.: hármas torna, Csehország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!