Kosárlabda

2009.10.03. 02:29

Idegenben kezdenek

Székesfehérvár - A MJUS-Körmend kosárlabdacsapata ma 15.45-kor (Sportklub) az Albacomp vendégeként kezdi meg a 2009/2010-es A-csoportos bajnokságot.

Vastag Nándor

A körmendiek tavaly csalódást keltően szerepeltek a bajnokságban: lemaradtak a felsőházi rájátszásról, és végül a 10. helyen zárták a pontvadászatot. Idén a nyolc közé jutás a cél, ami elérhetőnek tűnik. A játékoskeret magyar magja lényegében együtt maradt; Fodor Márton ugyan Szolnokra igazolt, de két év után visszatért Kutasi Gergő. A légiósok közül az amerikai erőcsatár, Mike Scott jól teljesített a felkészülési tornákon, honfitársa, az irányító Jermaine Thomas kisebb lemaradás után elkapta a fonalat, ám a centerposztra még nem talált végleges megoldást a nyáron kinevezett vezetőedző, Sabáli Balázs. A teszteken az amerikai Nashid Beard és a horvát Jurica Spahija sem fe-lelt meg, de a kéthetes próbajátékra érkezett mali Cheick Diakite sorsa is kérdéses.

- A felkészülésünk sajnos nem volt teljes értékű. Tóth Gergő sokáig bokasérüléssel küzdött, Fodor Gergely húzódás miatt az elmúlt két hétben hagyott ki edzéseket, míg az 5-ös poszton több változás történt - mondta Sabáli Balázs. - Vannak tehát lemaradásaink, amiket a következő hetekben kell pótolnunk, például több taktikai elemet még nem tudtunk elsajátítani. A bajnokság esélyesei nem mi vagyunk, ám ha a sérülések elkerülnek minket, akkor mindegyik csapattal fel tudjuk venni a harcot. Az Albacompból próbáltunk maximálisan felkészülni, de sok múlhat azon, mennyire tudunk koncentrálni - folytatta a tréner. - Ha a védekezésünk kellően agresszív lesz, és a támadásainkat pontosan hajtjuk végre, akkor nagy esély nyílhat a sikerre. A játékosok közül Fodor Gergely csütörtökön elkezdte az edzéseket, Ferencz Csaba viszont nyaksérüléssel küzd. Mindketten a keretben lesznek, de még kérdéses, mennyit játszhatnak.

- Terveink szerint 120 millióból gazdálkodunk majd - fogalmazott Csák Tamás csapatvezető. - A korábbi évekről vannak még tartozásaink, de ezeket a megállapodások szerint havi részletben törlesztjük a beszállítók és az APEH felé. Örömteli, hogy van névadó szponzorunk; bízom benne, a MJUS hosszabb távon partner lesz. Ha a tárgyalások eredményre vezetnek, akkor javítani fogja a büdzsét egy másik főtámogató, mely saját területén a világ második legnagyobb cége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!