Kosárlabda

2009.12.10. 13:30

Körmend-Nyíregyháza kosárderbi: nem árt az óvatosság

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata pénteken 18 órakor az egyre jobb formába lendülő Nyíregyházát fogadja. Nem lesz könnyű dolguk a Rába-partiaknak.

Vastag Nándor

A tabella 12. helyén szerénykedő nyíregyháziak akik eddig csak a mögöttük tanyázó Salgótarján és Debrecen ellen tudtak nyerni legyőzése elvileg nem okozhat gondot az élmezőnyben álló piros-feketéknek, de azért nem árt az óvatosság. A rivális a bajnoki rajt óta lecserélte légiósait, s az újak közül Hendersont, Doynet és Wileyt nem kell bemutatni, előbbi amerikai Körmenden, míg a másik kettő a Falcóban játszott korábban. A vasiak ráadásul már megszenvedtek egy alsóházi csapattal, múlt héten Debrecenben csak három ponttal nyertek.

- Nem ért váratlanul, hogy szoros lett a mérkőzés. A debreceniek gyorsan pótolták a nem sokkal korábban távoztott Farmert, és Szaviccsal még jobban is jártak, ami főleg a passzok terén mutatkozott meg  - mondta a körmendi edző, Sabáli Balázs. - Mi nem voltunk elég koncentráltak védekezésben, így sok pontszerzési lehetőséget hagytunk, amivel élt is az ellenfél. Támadásban pedig a 22 eladott labda mutatta, miért ment gyengébben.

- A hibákból persze tanulni kell, de már előre tekintünk, a mai sem lesz könnyű meccs. A nyíregyháziak eredményei csalókák, a jelenlegi amerikaiakkal erősebbek lettek. Amíg csapatként játszottak, addig például a Zalaegerszeggel is tartották a lépést, a végén az egyénieskedés miatt kaptak ki nagyobb arányban. Náluk támadásban Sitku és Wiley jól dob kívülről, Doyne és Gennie jól egy-egyezik, ezért elsődleges, hogy csapatként funkciónáljon a védekezésünk. Ez azért is lényeges, mert akkor nőhet a gyors indításaink száma a felállt védekezésük ellen a sűrű váltások miatt nehéz játszani. Nem szabad tehát félvállról venni őket, de hazai pályán nyerni kell. Sérültünk nincs, bár legutóbb Trummer ütést kapott a felkarjára, tudja vállalni a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!