Kosárlabda

2010.01.02. 08:45

Frazier visszatérhet a Falcohoz

A Szombathelyen jól ismert Winsome Fazier a Falco KC kosárcsapatának első új igazolása. Igaz, az amerikai hátvédnek még meg kell felelnie egy komoly orvosi vizsgálaton.

Tóth Gábor

Horváth Zoltán tragikus halála miatt néhány napra megállt az élet a Falco háza táján. Ám a bajnokság január 9- én, a 13. fordulóval folytatódik – a szombathelyiek a Debrecent fogadják.

A Falco jelenleg több sebből is vérzik, még a létszámmal is gondok vannak. Marcel Jones és Donovan Morris teljesítményével nem volt megelégedve a szakmai stáb, mindkét légióstól megvált a klub. Feigl Imre sérült, és sajnos az eddig kirobbanó formában kosarazó Horváth Zoltán szolgálataira sem számíthat többé a csapat. Erősíteni, igazolni kell tehát.

– Vasárnap délután lesz edzése a csapatnak, akkor megbeszéljük a fiúkkal, hogyan tovább. Meglátjuk, ki hogyan dolgozta fel Zoli halálát, ha szükség lesz rá, akkor pszichológus segítségét kér- jük – tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco-Szova KC Szombathely ügyvezetőjétől. – Nem tagadom, még a klubvezetés sem tért magához a sokkból – de dolgozni kell tovább. A korábban nálunk már játszó, az idén öt meccs erejéig a Szolnokot erősítő Winsome Frazierrel már megegyeztünk. Szerettük volna, ha korábban csatlakozik hozzánk, ám beteg lett, belázasodott, így nem ülhetett repülőre – meg ebben a helyzetben sajnos nekünk is volt sok más dolgunk. Reményeink szerint Frazier a jövő hét elején csatlakozik hozzánk. Egyébként a szolnokiak azt mondják, hogy azért váltak meg tőle, mert sérüléssel bajlódik. Az ügynöksége szerint viszont az volt a szakítás oka, hogy Kelley lassan meggyógyul, és a Tisza partján túlkínálat lesz légiósokból. Mindenesetre nem bízunk semmit a véletlenre, komoly orvosi vizsgálat vár Frazierre. Csak akkor írjuk alá a szerződést, ha mindent rendben találunk. Érkezése után három napunk lesz arra, hogy eldöntsük, igényt tartunk-e a játékára. Ám szükségünk van még egy magas emberre is. Sajnos palánk alatt elfogytunk. De még kiszemeltünk sincs, nem tárgyalunk senkivel. Azzal tisztában vagyunk, hogy a magyar piacról nem tudunk centert igazolni, úgyhogy újabb légiós érkezésére számíthatnak a szurkolók – zárta szavait Gráczer György.

ÖT MECCS SZOLNOKI SZERELÉSBEN

A 27 esztendős, 193 centis, kettes poszton bevethető amerikai Frazier a 2006/2007-es szezonban erősítette a Falcót. Akkor 35 meccsen 19,8- as pontátlagot, 7,4-es lepattanóátlagot jegyzett. Következett két idény a német első osztályban, a Telekon Baskets Bonn színeiben. Az első évben 42 meccs jutott neki, átlagban 12,9 pontig, 4 lepattanóig jutott. Majd 46 mérkőzésen lépett pályára, 10,7 ponttal, 3,2 lepattanóval zárt. Az idei szezonban öt meccs erejéig tartott igényt a szolgálataira a Szolnok: átlagban 21 preceket játszott, 12,4 pontot, 3 lepattanót szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!