Kosárlabda

2011.08.13. 02:29

Nehéz helyzetben

Szolnok - A férfi kosárlabda-válogatott második Európa-bajnoki pótselejtezőjén nem tudott javítani, és a finnektől elszenvedett vereség miatt nehéz helyzetbe került.

Vastag Nándor

A magyar válogatott keretében egy változás történt az első, portugáliai Eb-pótselejtezőhöz képest. Tóth Ádám helyére Trepák került, míg Soós ismét kimaradt.

A meccset jól kezdték a finnek, de a 7-0-s sorozatukra azonnal nyolc ponttal feleltek a mieink (4. perc: 8-7). Ezután csak egy pillanatra lassult le a játék, s gyorsan folytatódott a nagy rohanás. A magyarok diktálták a tempót, ám a vendégek szorosan tapadtak (24-23). A második etap elején úgy tűnt, marad a szoros versenyfutás. A válogatott védekezésével nem is volt különösebb probléma, azonban támadásban gödörbe került. Sorra maradtak ki a dobások, és a 15. percig mindössze három pontot szerzett (27-31). Lóránt duplával húzta ki a bajból az együttest, majd az addig gyengén teljesítő Trotter is megvillant. Labdát szerzett - amiből Molnár büntetőket és egy szándékos faultot harcolt ki -, aztán triplát vágott (18. perc: 33-33). Ezután a vendégek visszavették a vezetést, de közvetlenül a szünet előtt Trotter kiegyenlített (20. perc: 37-37).

A fordulás után agresszívabb védekezésre váltottak a magyarok, ami eleinte nem ízlett a riválisnak (23. perc: 42-37). De időkéréssel rendezte sorait, és az új harcmodorral nagy meglepetést okozott. Lóránték támadásban tanácstalannak tűntek, ráadásul Báder a negyedik hiba miatt a kispadra kényszerült. A nemzeti együttes a gödörből sehogysem tudott kijönni, a finnek pedig ezt kihasználva magabiztos előnyre tettek szert (29. perc: 48-59). A meccs azonban nem dőlt el, hanem a hazaiak az utolsó negyedben hihetetlen fordítást produkáltak. Trotter vezérletével extázisban játszva 14-4-es sorozatot hoztak össze (34. perc: 66-65), majd fej fej mellett folytatódott a csata. Az utolsó percre 73-73-mal fordultak a csapatok. Először a magyarok támadtak, de Trotter betörés után nem tudott kosárra dobni. Átellenben Lee egyedül maradt a palánk alatt, és nem hagyta ki a ziccert (73-75).

A válogatott nehéz helyzetben van, az idegenbeli portugáliai vereség után (66-71) a második meccsen sem tudott győzni. A sorozatban legközelebb csütörtökön Portugáliát fogadja.

Mészáros Lajos: - A legrosszabb, hogy az utolsó pillanatban kaptunk ki. Jobb büntetőzéssel nyerhettünk volna, de a végén az egy labdás szituáció nem a javunkra döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!