Kosárlabda

2011.09.10. 18:34

Kosárlabda: körmendi vereség a házigazdától Marosvásárhelyen

A Maros Kupa utolsó játéknapján a MJUS-Fortress Körmend kosárcsapata kikapott a házigazdától, így második helyen fejezte be a küzdelmeket.

Vas Népe

Maros KK – MJUS-Fortress Körmend 73–72 (19–17, 16–18, 16–18, 22–19)
Marosvásárhely, 800 néző vezette: Bucuresti, Fumu, Grigoras (románok).

Körmend: Ruják 5/3, Németh 8/3, Ferencz 6/6, BELL 21/9, TOWNES 16. Csere: Mladenovic 1, SONYÁK 9/3, Cseh 6. Edző: Sabáli Balázs.
Marosvásárhely, legjobb dobók: Watson 24/9, Stanescu 13, Cooley 11/6. Edző: Déri Csaba.

A tornát a Körmend a Csíkszereda (84-74) és a Ploiesti (93-87) legyőzésével kezdte. A házigazda Maros KK előbbit legyőzte (95-94), ám utóbbitól kikapott (98-90). A két csapat szombati mérkőzése mégis döntő lett, mert a Ploiesti egyéb elfoglaltsága miatt nem játszotta le utolsó meccsét.

Jobban kezdtek a hazaiak, de a negyed második felében fordított a Körmend. A második etapban is a piros-feketék diktálták a tempót, de ahogy két napja, úgy most is hiányoztak az első félidőből a jó távoli dobások. A 12 triplakísérletből mindössze egy volt jó, így 35-35-ös döntetlennel zárult a félidő. A második tíz percben már három vasi hármas is ült, a 27. percben 42-49-nél időkéréssel igyekezett rendezni sorait a Maros KK körmendi kötődésű vezetőedzője, Déri Csaba. Némiképp sikerült, a harmadik negyed végére kettő pontra zárkóztak a hazaiak (51-53). Néha picit a Marosvásárhely felé lejtett a pálya, de így is a Körmend vezetett sokáig. A végjátékban 16 másodperccel a lefújás előtt egy pontos vendégelőnynél támadhatott Déri Csaba együttese és az utolsó pillanatban Stanescu faulttal együtt betalált. Bár a büntetőt elrontotta, Bell egész pályás dobása messze elkerülte a gyűrűt, így újabb egy pontos győzelmével a Maros KK nyerte a kupát a jól játszó, keményen küzdő Körmend előtt. A legjobb játékosnak járó díjat Németh István kapta.

A piros-feketék kedden utaznak haza, addig még vasárnap Szovátán játszanak bemutató mérkőzést a helyi gárdával, majd hétfőn, a tornán kevesebb játéklehetőséget kapott kosarasok főszereplésével még egyszer megmérkőznek a Maros KK-val.

Sabáli Balázs: – Nagyon jó meccset játszottunk, tipikus utolsó labdás végjátékkal. A szerencse ezúttal a hazaiaknak kedvezett. Összességében jó, hasznos tornán vettünk részt, köszönjük a meghívást a helyieknek! Reméljük, hogy mi is hozzá tudtunk járulni az itteni csapatok felkészüléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!