Kosárlabda

2011.10.22. 02:29

Nyerni készül a Körmend kosárlabdacsapata

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata a ma 18 órakor kezdődő Pécsi VSK elleni mérkőzésen is folytatná győzelmi sorozatát.

Vastag Nándor

A körmendiek a Kaposvár elleni hazai (103-68) és a Nyíregyháza idegenbeli (86-76) legyőzésével kezdték a bajnokságot. A pécsiek viszont kétszer kikaptak, először a Falco KC pályáján (64-77), majd saját közönségük előtt a Kecskeméttől (61-72). A hazaiak egyértelműen esélyesebbek, de nem lehet vitás, ettől még jó játékerőt képvisel a Szrecsko Szekulovics által irányított baranyai gárda.

- Nagyon a bajnokság elején vagyunk, több csapat még nem azt mutatja, amire képes. Ebbe a kategóriába sorolom a Pécset is - mondta a piros-feketék edzője, Sabáli Balázs. - Múlt héten érkezett hozzájuk egy új center, Vladovic, a beépítése még feladat, úgyhogy biztosan jobbak lesznek. A magyar játékosaikat és Csiricset már jól ismerjük, de a csapatot is láttuk felvételről, így tudjuk, mire képesek. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható a számunkra, de ez csak akkor sikerülhet, ha jó védekezéssel megakadályozzuk, hogy az egyéni képességeik kibontakozzanak. Sok múlik az irányítón, Vasojevicsen, aki nagyon képzett és ponterős játékos. Csirics bármikor extrateljesítményt tud hozni, míg Eilingsfeld nem center, de azon a poszton is jó teljesítményt mutatott eddig. Természetesen a többieket sem szabad lebecsülni, de ők hárman lehetnek a húzóemberek. Nekünk fejben kell nagyon a meccsre készülni, mert nem szabad, hogy a szezon eleji győzelmek elaltassanak minket. A két meccsünkön az első percek nem úgy sikerültek, ahogy terveztük, s azt is tudjuk, hogy nem az elején kell megnyerni a mérkőzéseket, de azért jó lenne fokozatosan, egyenletes teljesítményt nyújtva felőrölni az ellenfeleket. A héten Townes hagyott ki két edzést, mert érezte a térdét, de a játékot vállalja. Sömenek viszont bokasérülés miatt hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!