Kosárlabda

2011.10.15. 02:29

Szomszédvári derbi: összecsap a ZTE és Falco

Az A-csoportos kosárbajnokság 2. fordulójában ma, 19 órakor a szomszédvár ZTE otthonában lép pályára a Falco. Az erőviszonyok szombathelyi győzelmet sejtetnek.

Tóth Gábor

- Jogos, érthető a szurkolók, a közvélemény elvárása, ezt a meccset nekünk meg kell nyerni - fogalmazott Bencze Tamás, a Falco-SZOVA KC trénere. - Bár egy kötelező győzelem kategóriába sorolt mérkőzés vár ránk, a találkozót még véletlenül sem vesszük félvállról. A két csapat eltérő stílusban játszik. A hazaiak egyelőre center nélkül küzdenek, ennek megfelelően sokat mozognak, sokat dobnak távolról - ügyelnünk kell arra, nehogy belelkesedjenek. Ha viszont szigorúan védekezünk, akkor nem lehet baj. Elvileg szinte minden poszton jobbak vagyunk ellenfelünknél. Kellő önbizalommal, de ugyanakkor koncentráltan kell kosárlabdáznunk, és a saját stílusunkat kell ráerőltetni az Egerszegre. Biztos hogy nehéz, talán feszült hangulatú találkozó vár ránk - hiszen mégiscsak egy rangadóról van szó -, de nem tudok elképzelni más eredményt, csak szombathelyi győzelmet. A térdsérülésből lábadozó Braniszlav Jancsikin játékára még nem számíthatok, de feliratkozott a maródiak listájára Szanati Mátyás is, aki a comb-izmával bajlódik. Úgy tudom, sok szurkoló elkísér minket Zalaegerszegre, nem szeretnénk nekik csalódást okozni. Bizakodva várom a mérkőzést.

A szombathelyi szurkolók csak a helyszínen, a részükre kialakított vendégpénztárban vásárolhatnak belépôjegyeket. A pénztár a találkozó kezdete elôtt egy órával, 18 órakor nyit ki. A sárga-fekete drukkerek a déli, oldalsó bejáraton keresztül juthatnak be az egerszegi csarnokba, a vendégszektorba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!