Kosárlabda

2012.01.31. 03:26

A szombathelyi kosaras, Perl Zoltán a Héraklész Gálán

Az úszó Gyurta Dániel és az öttusázó Kovács Sarolta volt a 2011-es év legjobb utánpótlás korú sportolója. A Héraklész Gálán a szombathelyi kosárlabdázó, Perl Zoltán is díjat kapott.

Vastag Nándor

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) által szervezett gálán a Héraklész Program keretében támogatott, 20 olimpiai sportágban tavaly kiemelkedő nemzetközi eredményeket elért 14-23 éves versenyzőket és edzőiket - összesen 108 főt - díjazták.

A férfiaknál az úszó Gyurta Dániel bizonyult a legjobbnak, aki a felnőtt nagymedencés világbajnokságon, valamint a rövidpályás Európa-bajnokságon is aranyérmes lett 200 méter mellen.

A női abszolút első az öttussázó Kovács Sarolta lett egyéniben szerzett junior világbajnoki címével és a felnőttek közötti vb-ezüstérmével. A Héraklész Gála több mint száz jutalmazottja között szombathelyiek is voltak. A fiú kosárlabdában az elmúlt év legjobbjának a Falco KC játékosát és a B-divíziós Eb-n ötödik U16-os válogatott erősségét, Perl Zoltánt választották, s köszöntötték edzőjét, Váradi Attilát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!