Kosárlabda

2012.02.19. 16:52

Leváltották a körmendi kosárcsapat edzőjét

A Fortess Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatának vezetősége megköszönte a vezetőedző, Sabáli Balázs munkáját.

Vastag Nándor

A körmendiek a pénteki rangadón az Albacomptól saját közönségük előtt szenvedtek rendkívül súlyos, 24 pontos vereséget. Egy héttel korábban Pakson az Atomerővel szemben 21 ponttal maradtak alul, míg a két bajnoki között, a Magyar Kupa negyeddöntőjében, Sopronban nagy hátrányból fordítva egy ponttal sikerült nyerniük. A hazai kudarc után a szurkolók egy része már edzőváltást emlegetett, de a piros-feketék vezetősége sem titkolta, hogy a hétvégén megoldást keres a kialakult helyzetre. A döntés vasárnap megszületett, ami szerint a gárda kispadjára 2009 nyarán visszatérő, és vele az elmúlt két szezonban bronzérmet nyerő Sabáli Balázst leváltották.

- Az elmúlt időszak gyenge játéka miatt a csapat vezetése úgy döntött, hogy megköszöni a vezetőedző, Sabáli Balázs eddigi munkáját. Hétfőtől már nem ő irányítja a csapat felkészülését. A klubnak két jelöltje van az edzői posztra, de még mindkettőjükkel zajlanak a tárgyalások, megegyezés egyelőre nem született. Az új vezetőedző munkába lépéséig az együttest az eddigi másodedző, Hencsey Tamás irányítja. A csapattal kapcsolatosan a héten további bejelentések lesznek - fogalmazott a tulajdonos, Szabó-Forrai Zsolt.

- A tulajdonos felhívott, és közölte, úgy érzi, változtatnia kell - tudtuk meg vasárnap késő délután Sabáli Balázstól. - Elmondta, a döntés nem a személyem ellen irányult, de lejtmenetben van a csapat, amit meg kell állítani. Elfogadtam a döntést, de mit is tudtam volna mást tenni. Szerdán ülünk le tárgyalni, és akkor tisztázzuk az elválás részleteit. Egyébként hazudnék, ha nem számítottam volna erre a lépésre, a pénteki mérkőzés utáni nagy hallgatás erre engedett következtetni. Ha valóban én voltam az oka a gyengébb szereplésnek, akkor most már ki kell jönnie a jobb teljesítménynek. Remélem, pozitív irányba indul el a csapat, és sikerrel veszi az előtte álló akadályokat. Ezzel lezárult a történet, így arról már nem szeretnék beszélni, hogy mit terveztem és mit kellett volna máshogy csinálni a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!