Kosárlabda

2012.06.28. 15:47

Bell magyar lett

Körmend - A Fortress Lami-Véd Körmend kosárcsapatának amerikai játékosa, Rashad Bell magyar állampolgár lett. Eldőlt, hogy az EuroChallenge-ben nem kell selejteznie a Rába-partiaknak, és Mladenovic is marad.

Vastag Nándor

Több mint másfél éve húzódó ügy végére került pont csütörtökön délelőtt a körmendi városházán. Az amerikai - és most már magyar - kosaras, Rashad Bell ugyanis letette az állampolgári esküt, majd Bebes István polgármesterrel közösen aláírta a szükséges papírokat.

- Izgultam, de most már nagyon örülök és megkönnyebbültem, hogy letettem az esküt - mondta a 29 éves, honosított erőcsatár. - Azt még nem tudom, hol folytatom a pályafutásom. A Körmend természetesen elsőbbséget élvez, azonban a csapatokkal és a vezetőkkel a menedzserem tárgyal. Jövő hétvégéig leszek itt, utána indulok haza, New Yorkba. Egy éve nem voltam otthon, nagyon hiányzik már a családom.

A piros-feketék - mint azt már múlt héten megírtuk - neveztek a harmadik számú európai kupasorozat, az EuroChallenge küzdelmeire. A szervező, a FIBA Europe csütörtökön a honlapján tette közzé azt a 28 csapatot tartalmazó listát, melynek tagjai biztosan szerepelhetnek az első csoportkörben. A kiemeltek között szerencsére a Körmend, valamint a másik magyar együttes, a tavalyi sorozatban a Final Fourba jutó, s végül negyedik helyen végző Szolnok is ott van. A csoportkör sorsolása július 6-án, pénteken lesz Németországban.

A Rába-partiak kerete egy fővel ismét bővült, a szerb, de honosított irányítóval, Mladenovic Dejannal is megegyeztek. A vezetőedző, Neno Ascserics kérése volt, hogy maradjon a jó fizikumú és mentalitású kosaras, akire elsősorban 2-es poszton számít majd. A vasi csapat kerete ezzel már nyolc játékost számlál. Egy távozó is van. A tavaly nyáron a Kecskeméttől igazolt, 3-4-es poszton bevethető, 25 éves Cseh György a következő szezonban a Factum Debrecen csapatát erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!