Kosárlabda

2012.08.18. 08:05

Győzelemre fel! - Kedden Eb-selejtező Ausztria ellen

Szombathely - Az Európa-bajnoki selejtező második mérkőzésén, kedden 19 órától az Arena Savariában első győzelmét szerezné meg a magyar férfi kosárlabda-válogatott Ausztria ellen.

Vastag Nándor

A férfi kosárlabda-válogatott első Eb-selejtezőjén jól teljesített, de a végjátékot elrontotta, így 77-71-re kikapott Ukrajnában. A magyarok már vissza is érkeztek Szombathelyre, és folytatják a felkészülést az Ausztria elleni mérkőzésre. A találkozót felvezető sajtótájékoztatót Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője nyitotta meg, majd a város polgármestere, dr. Puskás Tivadar méltatta az eseményt. Kiemelte, hogy a hét közepén köszöntötték az olimpikonokat, ami nagy büszkeség Szombathelynek, valamint azt is hangsúlyozta, hogy 44 év után ismét van olimpiai bajnokunk Pars Krisztián személyében. A két szombathelyi kosármérkőzés kapcsán elmondta, hogy Ausztriával szemben nagy győzelmi esélyek vannak, míg szeptember 8-án, Horvátország ellen nem biztos, hogy nyerünk, de nagy élmény lesz világsztárokat közelről látni. Ezután a szövetségi kapitány, Rátgéber László vette át a szót, aki egyedül képviselte a nemzeti együttest, mert a játékosoknak már elkezdődött az edzés.

"Az Arena Savaria jó helyszín, a válogatott szeret itt játszani. Az a meccs jön, melyen ha nem nyerünk, akkor nehéz helyzetbe kerülünk. Ilyen mérkőzéseken mindig vannak mentális blokkok, melyek feloldásában a közönség segíthet, ezért remélhetőleg sokan jönnek Szombathelyről és a környékről is szurkolni. Ukrajnában öt-hat ezer ember tombolt, és ezzel lendített csapatán. Tudjuk, hogy augusztus közepe nem teremsportok ideje, de bízunk benne, hogy sokan szorítanak majd értünk" - mondta a szakvezető, aki ezután az előző, elvesztett találkozóról is szólt. Nem a legszerencsésebben végződött a találkozó, amiről utána beszéltek is a játékosokkal. De mivel sorozatban jönnek a meccsek, nem jut annyi idő a történtek elemzésére. Csütörtökön egész nap utaztak, és két órát késett is a gép. Foglalkoztak vele, amennyit kell, a hibákat igyekeznek javítani, de a vereségnek nem lenne szabad nyomot hagynia a csapatban. Majd hozzátette, jól játszottak, elégedett volt a fiúkkal, de inkább játszanak rosszul, és nyerjenek. Szóba került még, hogy agresszív védekezést kér a csapattól, de ez még messze van attól, amilyennek lennie kellene. Az osztrákok ellen fegyelmezett és harcias játé-kot vár, de a mérkőzés nem lesz könnyű. Az ellenfél évről évre építkezik, rutinos, valamint honosított játékosokkal is rendelkezik. A magyar kosárlabda pedig odajutott, hogy az osztrákok már kijelentették, magukat is esélyesnek tartják. Rátgéber Lászlótól azt is megtudtuk, az Eb-selejtezőben szombaton is forduló lesz. Schwechaton Ausztria Ukrajnával játszik, amit a szakmai stáb is megtekint.

Jegyet a keddi mérkőzés előtt is lehet venni, az Arena Savariánál 17 órakor nyitnak a pénztárak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!