Kosárlabda

2013.12.20. 16:40

Nagyon kell a győzelem

Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság 14. fordulójában, az év utolsó meccsén szombaton 18 órakor a Falco-Trend Optika KC Szombathely a Jászberényt fogadja.

Tóth Gábor

A Jászberény remekül kezdte a pontvadászatot például a harmadik játéknapon Szombathelyen is nyert (101-92). Aztán fokozatosan elfogyott a lendülete. Az utolsó négy bajnokiját már zsinórban elbukta. Természetesen ez összefügghet a nemzetközi szerepléssel. A Jászberény az EuroChallenge-sorozatban hat vereséggel búcsúzott a nemzetközi porondtól. Vagyis sok sikerben mostanában nem volt része. Andjelko Mandics viszont eredményesen, két győzelemmel mutatkozott be a szombathelyiek élén. Az előző játéknapon azonban a Kecskemét vendégeként sima vereségbe futott bele a Falco (75-60). Ha a sárga-feketék tényleg oda akarnak érni a felsőházba, akkor a Jászberénytől nem kaphatnak ki.

 

- Erős csapat a Jászberény, biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi gyengébb formája a kettős terhelés, a fáradtság miatt van  - fogalmazott Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. - Egészen addig ugyanis remekelt, amíg el nem kezdődött az EuroChallenge. Ám ez nem a mi problémánk, nekünk meg kell próbálnunk kihasználni a helyzetet, most el lehet kapni a Jászberényt. Ugyanakkor ellenfelünk komoly erőt képvisel, a kerete tele van remek, rutinos légiósokkal - Dramicsanin, Mladenovics, Dukics, Savics, Raivio mind jó játékos.

Ha a Jászberény elkapja a fonalat, bárhol képes nyerni. Vagyis nagyon kell figyelnünk. A Kecskemét ellen sok hibát vétettünk, de elsősorban akaratban, küzdőszellemben maradtunk alul. Tudatosítottam a játékosaimban, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő. Szervezett, motivált játékot és persze győzelmet várok a fiúktól. Az év utolsó meccsét játsszuk, egy győzelemmel a hátunk mögött sokkal könnyebb lenne belevágni az új esztendőbe. Sok munka vár még ránk, de jó úton járunk amit a pályán bizonyítani is kell. Simon László sérüléssel bajlódik, több edzést is kihagyott, de talán vállalni tudja a játékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!