Kosárlabda

2014.05.07. 13:40

Két vasi kosaras érem

A kosárlabda diákolimpia V. korcsoportos országos döntőjében két vasi csapat is dobogón végzett: a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata második, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium harmadik helyen végzett.

Horváth Erika

A győri országos döntő nyolccsapatos fiúmezőnyébe két vasi együttes is beverekedte magát. Az utóbbi három tanév V. korcsoportos bajnoka, az NLG került az A csoportba. A soproni Széchenyit 84-56-ra verték a szombathelyiek, a pécsi Deáktól azonban 71-49-re kikaptak. A kaposvári Munkácsy volt a következő ellenfél, amelyet egy ponttal, 57-56-ra sikerült felülmúlniuk. A B csoportban a körmendi Kölcsey gimnázium gárdája mindhárom ellenfelét legyőzte: a kecskeméti Bolyait 81-54-re, a tiszaújvárosi Eötvöst 68-28-ra, a nyíregyházi Krúdyt pedig 77-53-ra. Miután az NLG csoportmásodik, a Kölcsey pedig csoport-első lett, egymás ellen játszott a két vasi csapat a keresztjátékban. A Kölcsey magabiztosan 76-52-re kerekedett felül, így döntőt játszhatott, míg az NLG a bronzéremért csatázhatott. A Nagy Lajos meg is szerezte a harmadik helyet a nyíregyházi Krúdy felett aratott 70-62-es győzelmével. A fináléban a Kölcseynek ugyan fejet kellett hajtania a pécsiek tudása előtt, de nagyszerű helytállással szerezték meg az ezüstérmet, hiszen csupán kilenc ponttal maradtak alul (69-78).

A Kölcsey gimnázium ezüstérmes gárdája. Hátul balról: Kocsis Tamás edző, Márton László, Vincze Roland, Németh Ákos, Márton Ádám, Doktor Péter, Érsek István edző. Elöl: Horváth Dániel, Németh Levente, Murai Gábor, Csák Máté, Tóth Márton, Laczó Levente. A képről hiányzik Kovács Kálmán testnevelő. Fotó: Kölcsey gimnázium

Az NLG bronzérmes csapata. Hátul (balról): Németh Attila testnevelő, Gőczi Norbert, Rónai Rudolf, Szanati Gergő, Zrínyi Viktor, Sulyok Gergő, Nagy Márton, Váradiné Szarka Ildikó. Elöl: Horváth Mátyás, Zsámár Dániel, Kozma Gergő, Horváth Barnabás, Molnár Levente. Fotó: NLG

Három különdíj is a vasiakhoz került; az All Star-csapatba két körmendi kosarast, Doktor Pétert és Marton Ádámot, illetve egy szombathelyit, Zrínyi Viktort is beválasztottak.

A döntő végeredménye

1. PTE Deák, Pécs, 2. Körmend, Kölcsey Ferenc Gimnázium (Csák Máté, Doktor Péter, Horváth Dániel, Laczó Levente, Marton Ádám, Marton László, Murai Gábor, Németh Ákos, Németh Levente, Tóth Márton, Vincze Roland. Testnevelő, felkészítő: Kovács Kálmán, Kocsis Tamás, Érsek István), 3. Szombathely, Nagy Lajos Gimnázium (Gőczi Norbert, Horváth Barnabás, Horváth Mátyás László, Kozma Gergő, Molnár Levente, Nagy Márton, Németh Bence, Rónai Rudolf, Sulyok Gergő, Szanati Gergő, Zrínyi Viktor, Zsámár Dániel. Testnevelő, felkészítő: Váradiné Szarka Ildikó, Németh Attila).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!