Kosárlabda

2014.10.23. 11:35

Kiszenvedték - Győzött a SZoESE női kosárcsapata

Szombathely - Az amatőr NB I-es női kosárbajnokság 4. fordulójában megszerezte 2. győzelmét a SZoESE-Sportiskola – a vendég Győr II-t gyűrte le nagy csatában.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola–CMB CARGO UNI Győr II. 58-56 (14-17, 19-12, 14-18, 11-9)

Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szalai Zs., Benedek Z.

SZoESE: Gusztafik, Földi 5, Szabó-Haklits 10/3, Konti 4, Horváth P. 10. Csere: Mészáros 2, Bauer –, Bicskei 2, HANDLER 15/9, Czinder 8/3, Porpáczi 2, Uszkai –. Edző: Kozma Tamás.

Handler Kinga ponterős, remek játékára nagy szükség volt. Fotó: Unger Tamás

Rövid idő alatt negyedik mérkőzésén volt kénytelen pályára lépni a szombathelyi csapat. Ez meg is látszódott a koncentráción. A hazai hibákat kihasználva a jó szerkezetű, magas, fiatal győri csapat kezdett jobbant. A hazai gárda a második negyedben rendezte a sorait, kiegyenlített, hajtós meccset láthattak a drukkerek (20. perc: 33-29). Fordulás után a Győr agresszívabb játékra váltott, keményen védekezett, ez nem ízlett a hazaakinak. Ebben az időszakban Handler pontjaival tartotta a lépést a SZoESE (30. perc: 47-47). A negyedik etap nagy csatát hozott, de a vasiak erőnlétben, rutinban jobbak voltak ellenefelüknél, és nagyon akartak nyerni, így kicsikarák a fontos sikert, két ponttal kerekedtek a Győr fölé.

Kozma Tamás: – Védekezés négyes, támadás kettes, átlagban közepes teljesítményt nyújtottunk. Szerencsére ezzel az érdemjeggyel is lehet meccset nyerni. A sorozatterhelés miatt fejben fáradtak el a lányok, ez a támadás befejezésekben látható volt, jól jön a néhány nap pihenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!