Kosárlabda

2014.11.11. 19:55

Veretlen az EuroChallenge-ben a Körmend

Ahogy Bulgáriában, úgy most is mínusz ötről fordította saját javára a kupamérkőzés végjátékát az Egis Körmend, és ha csak egy ponttal is, de legyőzte román ellenfelét, így már csak a magyar csapat makulátlan a sorozat B csoportjában.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Energia TG-Jiu (rom) 77–76 (27–14, 24–27, 13–20, 13–15)

EuroChallenge mérkőzés, B csoport, Körmend, 1200 néző V: Manos (gör), Gabara (Szlovák), Yilmaz (tör)

KÖRMEND: Govens 6/3, LEMON 7, Ferencz 8/3, TÖRÖK 16, Kolarics 2 Csere: Tóth 9, RICHARDS 18/3, POPADICS 11/3, Sonyák Vezetőedző: Ante Perica

Marko Popadics (labdával) ismét hasznos, harcos játékkal rukkolt elő, sokat tett a győzelemért. Fotó: Szendi Péter

ENERGIA: Watson 7/3, TROUPE 14/9, Darby 8, KREMEN 13/9, Turner 5 Csere: Karpelesz 4/3, Milosevics 6, Aktas 3/3, VLAICU 16 Vezetőedző: Antonis Constantinides

Az eredmény alakulása. 7. p.: 13-14. 9. p.: 25-14. 13. p.: 34-26. 18. p.: 43-37. 25. p.: 60-47. 29. p.: 62-57. 33. p.: 64-68. 38. p.: 71-76.

Kipontozódott: Turner 33. p., Darby 36. p., Watson 40. p.,

Mindkét gárda jól kezdte a kupasorozatot, hiszen a vendégek 18 ponttal győzték le a tapasztalt és jó nevű észt Tartu Rock csapatát, míg a Körmend Bulgáriában tudott sikert kivívni, a Lukoil Academic ellen. A veretlenség megőrzése és a továbbjutás esélyének megerősítése volt mindkét csapat célja. A Körmend vett jobb startot ehhez. Némi meglepetésre Törökkel és Kolariccsal a palánk alatt állt fel a hazai gárda, és előbbi sorra szerezte a kosarakat, utóbbi pedig jó ütemű faultokkal segített. A 7. percre aztán fordítottak a vendégek, de egy pontnál tovább nem jutottak, mert a Körmend egy 14-0-s rohanással alaposan ellépett. Időközben beállt a bulgáriai győzelem egyik kovácsa, Richards is. Amíg a hazaiak a pontokat, addig a vendégek a személyi hibákat gyűjtögették. Aztán a 2. negyedben egyre több vendég hármas ült, szűkült a különbség. Ante Perica időkérése hatott, nyolc vendég hármas után jött az első hazai Ferencztől, aztán a félidő végén még egy Popadicstól, tíz volt közte a nagyszünetben. A Zsilvásárhely 6-0-s rohammal jelezte, nem mondott le a győzelemről, a Körmend egy 9-0-val válaszolt, és tartotta előnyét. Egészen a 33. percig, amikor néggyel ellépett az Energia. Innen is volt visszaút, de kettővel a vége előtt a mínusz öt már soknak tűnt. De nem a fehérmezeseknek. Ismét Richards lépett elő nyerő embernek, és gyors öt pontjával egyenlített a Körmend. Sőt, Lemon büntetőzhetett, aki előtte kettőt kihagyott. Most viszont egyet bedobott, és ez elég volt a sikerhez, mert a vendégek elrontották az utolsó 12 másodperces támadásukat. A Körmend ismét a vége előtt került jelentős hátrányba, de újra fel tudott állni, ezzel újabb lépést tett a továbbjutás felé.

Mestermérleg:

Ante Perica: – Az első félidőben remekül, dinamikusan védekeztünk, ugyanakkor a vendégek remek százalékkal a triplákat. A második félidőben kevesebb lehetőségünk volt az indításokra, hiányoztak a szerzett labdák. Ugyanakkor mi sokkal több könnyű kosarat kaptunk és a tiszta dobásaink sem sikerültek úgy, mint korábban. A végjátékra azonban maradt még erőnk.

Antonis Constantinides: – Gratulálok a Körmendnek és edzőtársamnak. Az elején túl keményen védekeztünk, gyorsan jöttek a személyi hibáink. A második félidőben voltak sokkal jobb időszakaink, mint az elsőben, de a védekezés sok energiát vett el tőlünk. Egy kicsit több koncentrációval győzhettünk volna ezen a nagyon szoros mérkőzésen, de ez a Körmendnek sikerült jobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!