Kosárlabda

2014.12.15. 16:20

Észtországban vendégeskedik a Körmend

Tartu - Kedden este helyi idő szerint 19 órakor (itthon 18 óra) kezdődik az Egis Körmend utolsó csoportmérkőzése az EuroChallenge kupasorozatban. A piros-feketék az észt Tartu Rock otthonában lépnek fel.

Németh Zsolt

A körmendiek hétfőn hajnalban indultak útnak Budapestre, onnan átszállással repültek Tartuba. A múlt héten Zsilvásárhelyen lejátszott EuroChallenge-csoportmérkőzés utolsó pillanatában behulló hazai kosárral egy ponttal nyert a román csapat (73-72), amely Körmenden eggyel, 77-76-ra kapott ki. A sportban nincsen ha, de amennyiben Tal Karpelesz kármentő dobása nem esik be a tábláról, akkor a vasiak mindenképpen továbbléptek volna a csoportból.

Marko Popadics és Momcsilo Latinovics is bevetésre vár. Fotó: Szendi Péter

Amelyet jelenleg a Tartu vezet négy győzelemmel és egy vereséggel a három sikert és két vereséget maga mögött tudó román együttes előtt. A Körmend a harmadik hét ponttal, két győzelem és három vereség a mérlege. A csoport negyedik helyén a bolgár Lukoil Akademik áll egy győzelemmel és négy vereséggel.

A körmendieknek eléggé reménytelen a helyzete. Míg ők az eddig legjobban teljesítő csapatnál vendégeskednek (Körmenden 79-92-re nyertek az észtek), addig a nagy rivális románok a sereghajtónál. És ahhoz, hogy a piros-feketék léphessenek csoportmásodikként a 16 közé, el kellene tűnnie a Körmend és a Zsilvásárhely közötti 31 pontos kosárkülönbségnek. Leegyszerűsítve: a vasiaknak nagy különbséggel kell nyernie, a románoknak pedig nagyon ki kellene kapniuk.

Az Egis Körmend a szegedi, immár kilencedik bajnoki veresége után utazott el a csoportelső otthonába. Némi reményt az adhat, hogy a nemzetközi porondon valahogy jobban megy a csapatnak ebben a szezonban.

1. Tartu Rock 5 4 1 347- 337 9

2. Energ. Tg-Jiu 5 3 2 354- 338 8

3. Egis Körmend 5 2 3 364- 379 7

4. Lukoil Akad. 5 1 4 350- 361 6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!