Kosárlabda

2014.12.01. 13:05

Kosárlabda: A bolgár Lukoilt fogadja a Körmend

Körmend - Kedden, 18 órától a bolgár Lukoil Akademik Sofia gárdáját fogadja az Egis Körmend az EuroChallenge kupasorozat B csoportjának 4. fordulójában.

Németh Zsolt

Az EuroChallenge idei nyitányának egyik meglepetését okozta a Körmend azzal, hogy 80-75-re nyerni tudott a Lukoil ellen idegenben. A bolgárok a következő két nemzetközi mérkőzésüket is elvesztették, így a sorozatban már nincs reményük a továbbjutásra, ugyanakkor a hazai bajnokságot hét forduló után veretlenül vezetik. Körmenden szinte pontosan fordított az állás, hiszen két győzelemmel és egy vereséggel van még esély a továbbjutásra a B csoportból, de a honi pontvadászatban nem áll túl jól a piros-fekete alakulat. Az utolsó helyről a MAFC ellen aratott fölényes győzelemmel sikerült elmozdulni, ami jó alapot adhat a folytatásra.

Ryan Richards vasárnap a MAFC ellen remekelt, 24 pontjával, 7 lepattanójával a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt. A 212 centis brit center a mai meccsen 220 centis riválist kaphat. Fotó: Szendi Péter

– Nagyon fontos lesz számunkra ez a mérkőzés, mert ha nyerni tudunk, akkor nagyon közel kerülhetünk a továbbjutáshoz – mondta Ante Perica, a körmendiek vezetőedzője, aki a korábbinál felszabadultabban nyilatkozhatott csapata vasárnapi fölényes győzelme után. – Kérdés, hogy mennyire tudunk regenerálódni mentálisan és fizikálisan a két mérkőzés közötti rövid időszakban. Létkérdés számunkra, hogy kiemelkedően védekezzünk az első pillanattól. Ennek eredménye vasárnap is látszott, hiszen ebből tudtunk gyors támadásokat indítani, könnyű kosarakat szerezni. A Lukoil egy nagyon jó csapat, és bár ők már nincsenek versenyben a továbbjutásért, biztosan mindent megtesznek az első kupasikerükért. Charles Thomas még az amúgy is erős keretükből is kiemelkedik, Bruno Sundov leigazolásával pedig egy 220 centis centerrel erősödtek. Minden erőnkre, tudásunkra szükség lesz reményeik életben tartásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!