Kosárlabda

2014.12.19. 13:35

Kosárlabda: Idegenben zárja az évet a Körmend

Körmend - Pakson búcsúzik az idei évtől és a szezon első körétől az Egis Körmend NB I-es férfi kosárlabdacsapata. Az ASE elleni találkozó szombaton 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

Mindkét csapat az EuroChallenge csoportkörének utolsó fordulójában lépett pályára kedden. Míg az ASE hazai környezetben kapott ki a Kolozsvártól 13 ponttal, addig a vasiak a csoportgyőztes észt Tartu otthonában nyertek kettővel. Bár egyik magyar csapat sem jutott tovább, a Körmend a nemzetközi porondon jobban szerepelt, hiszen három vereség mellett három győzelmet ért el, és csak rosszabb pontaránya miatt nem lépett tovább. Dzunics Braniszlav csapata viszont egyetlen győzelemmel a csoport utolsó helyén zárta a sorozatot. A bajnokságban viszont fordított a helyzet. Az ASE a legjobbak között van a táblázaton, kilenc siker mellett mindössze két vereséggel.

Ferencz Csaba (jobbról), Marko Popadics (3) és Ryan Richards is az utolsó leheletéig akar harcolni Pakson. Fotó: Szendi Péter

Nehezen lehet jósolni a mérkőzésre, hiszen számos bizonytalansági tényező is van ezzel kapcsolatban. A Körmend a honi bajnokságban gyengén teljesít, de a Tartuban elért siker mutatja, hogy ilyen bravúrokra is képes. Az ASE hazai pályán mindig magabiztos, jó játékkal rukkol ki. Ugyanakkor a közelmúltban a klub megvált egyik légiósától, az irányító John Robersontól, és számos sérülés is hátráltatja a munkát az atomvárosban. A Kovács-Medve-Eilingsfeld hármas mérkőzések óta hiányzik, és a hírek szerint a keddi EuroChallenge mérkőzésen Tóth és Körtélyesi is megsérült. Kérdés, ki jelentkezhet majd játékra. Körmendi oldalon jó hatással lehet a játékosok önbizalmára a keddi siker.

– Remélem, ezúttal valóban jó hatással lesz a csapatra a Tartuban elért győzelem – mondta Ferencz Csaba, a piros-feketék csapatkapitánya. – Mert volt már olyan, hogy hasonlót reméltünk egy nemzetközi sikertől, aztán itthon megint nem ment úgy a játék. Bízom abban, hogy ez megváltozik, és a kint mutatott jó játékunkat meg tudjuk ismételni Pakson. Nagyon kellene nekünk a győzelem, hogy kicsit előbbre léphessünk a hazai bajnokságban. Persze nem lesz könnyű feladatunk, hiszen az ASE nagyon erős csapat, még így is, hogy a hírek szerint sérülések nehezítik a munkát és egy légiós távozott a keretből. Gyorsan kosárlabdáznak, erre nagyon kell figyelnünk, hogy ne kapjunk könnyű kosarakat. Számunkra már minden mérkőzés élethalálharc, de mindent meg is fogunk tenni a győzelem érdekében. A nagyon kemény tartui meccs után szerdán sokat utaztunk. De a fáradtságot félre kell tenni, mindenkinek az utolsó leheletéig harcolnia kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!