Kosárlabda

2014.12.02. 20:15

Kosárlabda: Nem találta a Lukoil védekezésének ellenszerét a Körmend

Körmend - Nem tudott elmozdulni az EuroChallenge B csoportjának harmadik helyéről az Egis Körmend kosárlabdacsapata. Hazai pályán kikapott az eddig nyeretlen bolgár Lukoil Academic csapatától.

Németh Zsolt

Popadics hármasával vezetett, aztán leállt a Körmend. Richards sok labdát használt el, de rossz hatékonysággal. 7-13-nál jött az első hazai időkérés és a center a padon találta magát. Ahogy a két csapat első mérkőzésén, úgy most is Thomas gyűjtögette szorgalmasan a Lukoil pontjait az elején. Nyolc perc után már tíz volt közte. A hazaiak játékából hiányzott a két napja látott frissesség, és sok olyan hiba csúszott a játékba, ami jobb koncentrációval elkerülhető lett volna, ráadásul Lemon betörései is rendre kimaradtak.

Marko Popadics (labdával) a dicsérhető körmendiek közé tartozik. Balról Sharaud Curry. Fotó: Szendi Péter

A hármasok sem mentek, a másik oldalon viszont öten is betaláltak a körön kívülről. Amikor Sundov is ezt tette, már 14 volt közte, és ez a különbség meg is maradt a nagyszünetre. Smith két hármasával tovább nőtt a Körmend hátránya, és bár nagyon igyekeztek a hazaiak, nem sikerült kilencnél közelebb kerülni, mert mindig jött egy jól irányzott vendégtávoli. Aztán felbolydult a csarnok. Egy körmendi támadásnál egyértelmű faultot nem ítéltek meg a hazaiak javára, a Lukoil vitte el a labdát, amit Ante Perica már nem tudott tétlenül nézni. A pályára futva reklamált. Technikait kapott, de nem csillapodott, ki is állították. A forróvá vált hangulatban megkezdte a felzárkózást a Körmend, és a harmadik negyed elején a két és fél percig tartó kosárcsendet is Popadics törte meg. De Thomas újra magára talált, hazai részről viszont rendre kimaradtak a hárompontosok. Nem lehetett más a vége, mint újabb vereség az EuroChallenge-ben. Hazai győzelmével a Tartu állt az élre a csoportban, a Körmend maradt a harmadik pozícióban.

A két nappal korábbi frissességnek, tempónak nyoma sem volt a Körmend játékában és a dobások is a vendégeknek sikerültek jobban. A hazai vezetőedző kiállítása után felforrósodott hangulatban felcsillant a remény a felzárkózásra, de ezúttal egyértelműen jobb volt és győzött a Lukoil.

Ante Perica: – Gratulálok az ellenfélnek, nagyon keményen, jól védekeztek ma, amivel elvették a támadásaink ritmusát. A második félidőben jobban harcoltunk, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést. Nagyon rosszul dobtunk ma a távolról, ez is nagyon hiányzott. A kiállításom indokolt volt, de ez egy automatikus reakció volt részemről egy olyan helyzetben, amikor már nem tudtam másképp lereagálni azt, ami történt.

Jovica Arsics: – Sokkal jobban játszottunk, mint az első meccsen a Körmend ellen, akkor még nem sok információnk volt az ellenfélről. Ma sokkal jobban tudtunk védekezni a hazaiak legjobb dobóin. Támadásban voltak hibáink, de sokkal jobb volt a védőmunkánk, ennek köszönhetjük a sikert.

A 4. forduló további eredménye: Tartu Rock (észt)–Energia Targu Jiu 66-59. Az F csoportban az Atomerőmű is a harmadik helyen áll, tegnao hazai pályán 82-78-ra kikapott a török Trabzonspor gárdájától.

Egis Körmend - Lukoil Academic Sofia (bolgár) 63-76 (11-17, 17-24, 23-19, 13-16).

Körmend, 1000 néző, férfi kosárlabda EuroChallenge-mérkőzés, 4. forduló, vezette: Makhlin (orosz), Hruska (cseh), Tyslenko (ukrán).

Körmend: Lemon 7, POPADICS 16/3, Ferencz 6/6, Tóth 7/6, Richards 14/3. Csere: TÖRÖK 11, Sonyák , Latinovics 2, Doktor . Vezetőedző: Ante Perica.

Lukoil: CURRY 9/6, SMITH 18/12, Minkov 4, THOMAS 20/6, Banev 2. Csere: Veszelinov 9/3, Sundov 11/3, Francis 3/3. Vezetőedző: Jovica Arsics.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 5-4. 8. perc: 7-15. 14. perc: 18-24. 19. perc: 25-39. 24. perc: 34-47. 30. perc: 50-47. 33. perc: 52-60. 37. perc: 53-67.

Kipontozódott: Banev a 35. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!