Kosárlabda

2015.03.10. 11:55

SZoESE: szombaton már folytatják a lányok

Szombathely - Remekül szerepelt az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság alapszakaszában a SZoESE-Sportiskola - már a felsőházi rájátszásra készülnek a lányok.

Tóth Gábor

Február végén zárult le az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság alapszakasza. A Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola csapata várakozáson felül teljesített, hiszen bejutott a felsőházi rájátszásba: az újonc 11 győzelemmel, 7 vereséggel a 10 csapatot felvonultató nyugati csoport tabelláján a 4. helyen végzett.

Kozma Tamás (jobbról) készíti fel a mérkőzésre Gusztafik Lillát. Fotó: Szendi Péter

– Előzetesen nem tudtuk, hogy a csapatunk mire lesz képes, viszont olyan kiegyensúlyozottan teljesített a társaság, hogy végig harcban álltunk a negyedik helyért, végül teljesen megérdemelten jutottunk be a felsőházi rájátszásba – kezdte az értékelést Kozma Tamás, a SZoESE-Sportiskola vezetőedzője. – Viszonylag bő kerettel kezdtük el a munkát hat hónapja, mára viszont csak azok a játékosok maradtak, akik teljesen elkötelezettek a kosárlabda iránt, és beletették szívüket, lelküket a munkába. Ha a számokat nézzük, akkor úgy tűnik, hogy ez a csapat egyénileg nem áll extra képességű játékosokból. Néhány embert azért kiemelnék. Gusztafik Lilla szerzett labdák tekintetében első a csoportban. Továbbá Szabó-Haklits Zsuzsanna dobott pontokban elért 6. helyezése, és Porpáczi Dóra támadó lepattanóban elfoglalt ugyancsak 6. pozíciója is figyelemre méltó. Két új egyetemistát is be tudtunk építeni, Czinder és Gyurizca személyében, valamint három fiatal sportiskolás is segítség volt. Természetesen a siker igazi csapatmunka eredménye – a stáb, a menedzsment munkája nélkülözhetetlen volt. Gondolok itt Szalai Jánosra, Szabó Lászlóra, Kovács Lillára és Vargyas Ádámra. Ideális, profi körülmények között dolgozhatott a csapat.

– Szombaton, 16 órakor, hazai pályán kezdjük a rájátszást – tért át a napi feladatokra Kozma Tamás. – Az első meccsen a bajnoki cím első számú várományosát, a keleti csoport alapszakaszának a bajnokát, az ELTE-BEAC gárdáját fogadjuk. Reális célokkal futunk neki a felsőházi rájátszásnak, szeretnénk a 6-7 helyet megszerezni. A 8. hely már garantált, ami az elmúlt évek legjobb eredménye lesz a szombathelyi női kosárlabdában. A keleti csoport első négy csapatával játszunk oda-vissza, a saját csoportbeli eredményeinket visszük magunkkal, május első hétvégéjére kiderül, hogy hol végzünk. Nehezíti a munkát, hogy zajlik még az egyetemi bajnokság, és a B33 selejtezői is elindulnak – vagyis három fronton kell helyt állniuk a lányoknak. Tehát még két hónap fegyelmezett munka vár a csapatra, a stábra. Az ellenfelek nagy távolságra vannak, fel kell készülnünk a hosszú utazásokra. Ettől függetlenül a lányoktól felszabadult kosárlabdát várok, hiszen nyomás nélkül játszhatnak – zárta szavait Kozma Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!