Kosárlabda

2015.05.11. 16:13

Vereséget szenvedett a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata

Szigetszentmiklós – Vereséggel kezdte a hetedik helyért zajló párharcot a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A SZoESE a nyolcadik, a Szigetszentmiklós pedig a hetedik helyen zárta a felsőházi rájátszást. A bajnokság utolsó felvonásként e két csapat egy oda-visszavágós párharcot vív a hetedik pozícióért.

BKG DSE–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 74-49 (16-7, 21-12, 15-21, 22-9).

Szigetszentmiklós, 50 néző, amatőr NB I-es női kézilabda-mérkőzés, rájátszás a hetedik helyért, első találkozó, vezette: Bátovszki, Vida.

SZoESE: CZINDER 16, Gusztafik 8/3, SZABÓ-HAKLITS 17/9, USZKAI 4, POPRÁCZI –. Csere: Gyuricza –, Handler 2, Konti 2, Tóth –, Boronkai –. Edző: Kozma Tamás.

Nehezen lendültek bele a csapatok, gyermeteg hibák jellemezték a játékot, és a folytatásban is sok volt a pontatlanság – a mérkőzés színvonalához igazodtak a játékvezetők is. A hazaiak rendezték előbb a soraikat, és egyre nőtt az előnyük. Fordulás után viszont visszajött a meccsbe a SZoESE, ám Gyuricza bokaszalagszadást szenvedett, Gusztafik pedig kipontozódott – ekkor még csak 12 pont volt a hazaiak előnye. Két kulcsembere kiválását pedig nem bírta el a SZoESE, a hajrában hosszú volt a szombathelyi gólcsend, elfáradt a vendég. Ezt kihasználva 25 pontos győzelmet aratott a BKD – és vélhetően eldöntötte a hetedik hely sorsát.

Kozma Tamás: – Sajnos túl nagy lett a különbség a végére, így nem mondhatom azt, hogy még harcban állunk a hetedik helyért. Sérült, fáradt játékosaim nem tudták nyitva tartani a párharcot a visszavágóra.

A visszavágót vasárnap 16 órás kezdéssel rendezik az egyetemi csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!