Kosárlabda

2015.10.15. 13:59

Jön az éllovas: A Falco meg akarja állítani a Paksot

Szombathely - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 4. fordulójának nyitómeccsén a Falco-Trend Optika KC Szombathely a veretlen Paksot fogadja pénteken 18 órától (M4).

Tóth Gábor

A Paks parádés formában kezdte a szezont: elgázolta a Kaposvárt (91-48), simán nyert a Pécs vendégeként (74-85) is, majd nagy csatában, háromszori hosszabbítás után legyűrte a címvédő, bombaerős Szolnokot (118-107). A Falco hazai pályán gyűjtögeti a győzelmeket, a Kecskemétnél és a Sopronnál is jobbnak bizonyult saját közönsége előtt – a két remek győzelem közé azonban becsúszott egy kellemetlen jászberényi vereség. Vajon sikerül-e megállítani a Paksot?

A Paks erős a palánk alatt, Ryan Wright nem fog unatkozni. Fotó: Unger Tamás

– Az ASE az ország egyik legjobb formában lévő csapata, az eredményei önmagukért beszélnek – vélekedett Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. – Ellenfelünk igyekszik első szándékból kosarat dobni, erőlteti a gyors indítást, a gyors játékot, végig erős tempót diktál, több játékosa jól egy-egyezik. A palánk alatt két olyan stabil magas emberrel rendelkezik, mint Rakocsevics és Tóth Ádám, de extra teljesítményre képes az irányító Dunn, kettes poszton pedig Robinson is. Van a keretben bőven olyan, aki jól dob távolról. Mindent elmond a Paks erejéről, hogy válogatott játékosok ülnek a – meglehetősen hosszú, erős – padon. Ugyanakkor ellenfelünk sem verhetetlen, ha például felállt védelem ellen kell támadnia, már nem olyan hatékony. Nekünk csak akkor lesz esélyünk, ha végig szervezetten, csapatként kosarazunk. Ha rendben lesz a védekezésünk és pontosan támadunk. Nagyon remélem, hogy végre jól dobunk hazai pályán, mert azért a Kecskemét és a Sopron ellen is hagytunk ki bőven tiszta helyzeteket, még büntetőket is. Szeretnénk meglepetést okozni, megpróbáljuk megállítani a paksiakat. Hosszas huzavona után végre megérkezett Cameron Rundles játékengedélye. Létszámban, rotációban mindenképpen kellett még egy játékos, de azt is várom tőle, hogy jó ritmust adjon a csapatnak, használható passzokat a társaknak – és persze az sem ártana, ha gólerősen játszana. Dobos László viszont továbbra is sérült. Szükségünk lesz a közönségünk segítségére is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!