Kosárlabda

2009.08.06. 02:28

A felsőházba akarnak jutni -B-divíziós Eb-n az U16-os kosarasok

Madeira - A magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott ma Anglia ellen kezdi meg szereplését a portugáliai B-divíziós Európa-bajnokságon.

Vastag Nándor

- Nagyon jól sikerült a felkészülésünk - fogalmazott Váradiné Szarka Ildikó. - Az elmúlt időszakban a szlovénekkel és az osztrákokkal is játszottunk két edzőmérkőzést, előbbit egyszer, utóbbit kétszer győztük le. A fiúk nagyon harcosan és igazi csapatként játszottak a meccseken; jó szellemű társaságot alkotnak. Jó lenne visszajutni az A-divízióba, de a reális erőviszonyokról csak Portugáliában kapunk képet - folytatta az edző.

- Egyelőre az biztos, hogy a csoportmeccsek után a felső ágra, a nyolc közé akarunk jutni. A riválisaink közül az angolokat és a hollandokat igazán nem ismerjük, viszont a szlovákokkal pár hónappal ezelőtt már játszottunk, ellenük van keresnivalónk. A két vasi játékos pedig az eddigi meccsek alapján meghatározó tagja lehet a válogatottnak. Martin kezdő- és alapember, már a tavalyi Eb-n is részt vett. Benedek vélhetően csereként játszik, az irányító és hátvéd poszton kaphat lehetőséget.

A magyarok ellenfelei. Augusztus 6. (csütörtök), 20.45: Anglia. 8. (szombat), 14.00: Hollandia. 10. (hétfő), 20.45: Szlovákia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!