Kosárlabda

2009.02.24. 03:29

A Harlem Globetrotters az Arenában

<b>Szombathely</b> - Igazi csemegét ígér a kosárlabda szerelmeseinek a Pannonsport: március 8-án, vasárnap (20.00), az Arena Savariában lép pályára a világhírű Harlem Globetrotters kosárcsapata.

Tóth Gábor

Aki egy kicsit is érdeklődik a kosárlabda iránt, tisztában van azzal, mi is az a Harlem Globetrotters. A Harlem Globetrotters játékosai valóban a kosárlabda zsonglőrei. Aki még nem látta őket, hiába kosarazik, elképzelni sem tudja, mit lehet a kosárlabdával művelni. Hihetetlen zsákolások, parádés csapatjáték és fantasztikus trükkök jellemzik a világhírű kosárlabdashow-t. A csapat első mérkőzését 1927-ben játszotta - a legendás cirkusz jelenkori képviselői évi 300 mérkőzést játszanak. Az évtizedek folyamán ismertségük folyamatosan nőtt a világon, már 1934-ben túl voltak az ezredik fellépésen, és a csapat népszerűsége a mai napig nem csökken. Olyan emberek arcára csaltak már mosolyt, mint például Hruscsov, II. Erzsébet, XII. Pius pápa, Teng-hsziao Ping, Nelson Mandela. Érdekes, hogy a siker, a hírnév nem bódította el a játékosok eszét, a megkeresett pénzből szívesen adakoznak is: a turnék alatt, minden megtett mérföld után a Harlem egy dollárt ad a Vöröskeresztnek. A hivatásos játékosokból álló, egyedi játékot játszó csapatot sokszor éri támadás, hogy nem igazi kosárlabdát játszanak, lényegesebb a show, mint a sport. Erre válaszul már többször kihívták az éppen csúcson lévő nemzeti csapatot, és az esetek túlnyomó többségében nyertek is.

A Harlem Globetrotters az idén Magyarországon csak a szombathelyi fellépését illesztette be európai turnéjába. A belépők iránt nagy az érdeklődés - Vas megyén kívülről is - de még kaphatók jegyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!