Kosárlabda

2009.03.10. 03:29

A Harlem Globetrotters fergeteges showja

<b>Szombathely</b> - A világhírű Harlem Globetrotters csapata látványos megoldásokban bővelkedő produkciót adott elő az Arena Savariában, de az is kiderült vasárnap este, hogy a kosarasok a mókához is remekül ér-tenek.

Vastag Nándor

A Harlem Globetrotters mintegy másfél órás, remekül felépített kosárshow-ját - melyből a szemkápráztató trükkök és a tréfás megoldások sem hiányoztak - nagy érdeklődés övezte. A világhírű amerikai együttes tagjai a megszokott rivális, a Washington Generals ellen rendkívül jól koreografált, zenés támadásokat vezettek, és szinte mindet virtuóz módon, látványos elemmel fejeztek be - legtöbbször az alley opp-pal, a légpassz bezsákolásával éltek. A varázslatos játékot többször is vicces betétműsorok szakították meg, a bemikrofonozott kosarasok a bíróval és a Generals edzőjével is szócsatát vívtak, illetve megtréfálták ellenfeleiket - az ijesztgetés mellett a nadráglehúzás és pankráció is helyet kapott. (A társalgás természetesen angolul zajlott, de az események követhetők voltak.) De a csapat kabalafigurája is kitett magáért, élményszámba ment minden pro-dukciója. A Globetrotters a közönséget is bevonta a bámulatos műsorba: a játéko- sok kirohangáltak a nézőtérre, sőt a szerencsések velük közösen a pályán oldottak meg vicces feladatokat - a jó kedv, a nevetés és a taps végigkísérte az egész előadást. A harlemosok összességében fergeteges show-t hoztak össze, a majd háromezres közönség szívébe is belopták magukat. A mérkőzést természetesen ők nyerték, de ezúttal nem az eredmény, hanem a hangulat volt a fontos, s utóbbira senkinek sem lehetett panasza. A műsort félórás dedikálás zárta, és volt is dolga bőven a játékosoknak, akik a rajongók kérésére közös fényképre is szívesen összeálltak.

- A szervezők és a nézők szempontjából is remekül sikerült a rendezvény - fogalmazott Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője. - A harlemosok elégedettek voltak a körülményekkel és a közönséggel, elmondásuk szerint a világ más pontján sem kaptak ennél jobb kiszolgálást. A közönség pedig bebizonyította, bár nehéz a gazdasági helyzet, de a kiélezett küzdelem mellett van létjogosultsága a profi show-nak is. Titkon bíztunk a telt házban, de közel ötszáz jegy még maradt a pénztárban. De nem vagyunk csalódottak, mert így is nagy figyelmet kapott Szombathely, Ausztriából és más megyékből is érkeztek érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!