Kosárlabda

2013.12.13. 15:00

A Jászberény csapata vendégeskedik a körmendieknél

Körmend - Szombaton 18 órától a Fortress Jászberény együttesét fogadja az Inkognito Fashion Körmend BC csapata a kosárlabdázók élvonalbeli bajnokságának 12. fordulójában.

Németh Zsolt

Az idei szezon nyitányán a piros-feketék egyetlen ponttal maradtak alul Földi Sándor együttesével szemben, már csak ezért is fűtheti őket a visszavágás vágya. Ráadásul egy győzelemmel a Rába-partiak a hatodik helyre léphetnek előre a tabellán, megelőzve mai ellenfelüket. Mindkét csapat ott van az EuroChallenge kupasorozatának első körében, így nem unatkoztak az elmúlt hetekben.

Török Rolland (labdával) a nyáron igazolt Jászberényből Körmendre. Most volt csapata ellen kell bizonyítania. Fotó: Szendi Péter

– Szerdán reggel fél nyolckor indultunk haza Medgyesről, és este negyed kilenckor értünk haza – mondta Hencsey Tamás, a körmendiek vezetőedzője. – Csütörtökön két edzést tartottam a fiúknak, pénteken pedig egyet. Ennyi időnk van a közös munkára a mérkőzés előtt. Elsősorban a saját játékunk csiszolására van lehetőségünk. Átnéztük a támadást és a védekezést is, de természetesen készült egy összeállítás a Jászberény játékából is. Farkas Attila csütörtökön edzett egyet, de még mindig nem az igazi a lába. Ferencz Csaba sérült kisujjában pedig szalagsérülés van, aminek igazából pihentetésre volna szüksége, de erre a programunk nem ad lehetőséget. Ezeknél komolyabb probléma most nincsen a csapatnál.

A Jászberény ebben a szezonban még nem nyert idegenben, de játékosállománya alapján erős csapat. Valószínűleg még nem álltak össze igazán, és ugye nem lehet tudni, hogy éppen Raivio vagy Savic irányít majd. Ha Raiviót nevezik, és ő irányít, akkor Savic kimarad, és más a játéka a csapatnak, hiszen ő nem kimondott irányító, inkább hátvéd. Ilyen szempontból is érdekes csapat a Jászberény. És két erős centerük is van, Dramicanin és Dukic személyében. Hozzánk hasonlóan ők is rapszodikus gárdának tűnnek. Nekünk is vannak jó és kevésbé jó meccseink, de igaz ez ránk egy-egy találkozón belül is. Bár a tabelláról nem beszélgetünk a játékosokkal, azt azért elmondtam nekik, hogy az idén hátralévő két hazai mérkőzésünk azért is fontos, mert ha megnyerjük azokat, akkor viszonylag jó helyen fordulhatunk a következő esztendőre.

A találkozó pikantériái

A mostani találkozónak számos pikantériája van. Hiszen a vendégek névadó támogatója korábban Körmenden volt hasonló státuszban, no és a vezetőedző, Földi Sándor személye sem ismeretlen a városban. Körmendi oldalon Török Rolland és a sportigazgató, Horváth Balázs várhatja nagyobb izgalommal a találkozót. Mindketten a nyáron tették át székhelyüket Jászberényből a mostani házigazdához. A Hencsey Tamás munkáját is segítő Horváth Balázs ráadásul a jászberényi klub egyik alapító tagja, már csak ezért sem lehet számára közömbös a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!