Kosárlabda

2009.02.17. 03:29

A jobb sárvári finis döntött

<b>Pápa </b> - Két hét kényszerszünet után az ismét pályára lépő NB I/B-s sárvári kosárlabdacsapat végsőkig kiélezett csatában, ha nehezen is, de hozta a számára kötelező győzelmet.

Gergácz Zoltán

Pápa: Gráczer 9, Magyar 6/3, KOLLÁR 15/9, BOGDÁN 14/3, HORVÁTH R. 22. Csere: Fülöp 2, Ács 4, Tóth G. 10/6. Edző: Vajda József.

FKSzC: SZUPPER 22/18, Szlávik 7/3, Novák 6, HENRIK 26/12, JAROSEVITS 10. Csere: NÉMETH 11/3, Horváth B. -, Molnár 3/3. Edző: Szájer József.

Sárváron a klub továbbra is tartozik az útiköltség-térítéssel, a játékosok mégis úgy döntöttek: kéthetes kényszerszünet után pályára lépnek a bajnoki pontokért. A kosármérkőzés előtt teremfocitorna volt, s ennek esett áldozatul az időmérő, ami nagymértékben zavarta a játékosokat és a szurkolókat egyaránt.

Repülőrajttal kezdtek a vendégek: Henrik távolról, majd Novák betörésből talált a gyűrűbe (0:5). Ezt követően magára talált a Pápa, és a 4. percben már 10:5 állt az eredményjelzőn. A fordulatos első negyedben a dudaszó előtt Kollár triplája eredményezte a pápai előnyt. A második etapban Magyar, majd a körmendi T-licences Tóth jóvoltából a hazaiak előbb 29:22-re, majd a 18. percben 37:29-re növelték előnyüket. A finisben Henrik és Szupper tripláival sikerült közelebb kerülniük a sárváriaknak.

Fordulás után tovább növelte előnyét a Pápa (60:49), de a Sárvár Molnár és Szupper, majd a dudaszó pillanatában Németh saját térfélről dobott triplájával visszatornázta magát. Az utolsó játékrészben felváltva estek a kosarak, az utolsó két perc az idegek csatája volt. Jobb finisüknek köszönhetően megérdemelten nyertek a vendégek, akik pénteken 19 órakor az Enternet, szombaton (halasztott találkozón) a Bp. Honvédot fogadják.

Szájer József: - Kötelező jellegű győzelmet arattunk, ezzel közelebb kerültünk a felsőházi rájátszáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!