Kosárlabda

2009.04.11. 02:28

A kupagyőztes lesz a vendég

Körmend (vas) - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata ma 19 órakor az újdonsült Magyar Kupa győztest, a Pécsi VSK-t fogadja.

Vastag Nándor

A PVSK nagyon jól teljesít az idei bajnokságban, jelenleg 17 győzelemmel és hat vereséggel második a tabellán. A pécsiek ráadásul az elmúlt hétvégén - történetük során először - a Magyar Kupa aranyat is bezsebelték. A Körmend ezzel szemben rossz idényt fut, a tizedik helyen áll (nyolc győzelemmel és 15 vereséggel), s már nincs esélye a felsőházi rájátszásba jutásra. A Kupában egy hete bronzérmes lett, s utána a vezetőség elköszönt az edzőtől, Peter Stahltól és két légióstól, Chris Rodgerstől és Peter Mulligantől. A csapat irányítását másodszor a szezonban Hencsey Tamás vette át, aki fiatalokkal töltötte fel a keretet: az irányító Havlik Martin, a két bedobó, Déri Dániel és Sipos Ádám, illetve a center Sömenek Martin csatlakozott a felnőttekhez. Kiskós Dávid már korábban is a nagyokkal készült, ám kéztörése után még vissza kell nyernie a formáját.

- A nagyon szervezett kosárlabdát játszó Pécs van a legjobb formában az A-csoportban, így nem lesz egyszerű dolgunk ellene, főleg ebben az összetételben - mondta a Körmend edzője, Hencsey Tamás. - A játékosokkal kedden találkoztam, s nem indult könnyen a közös munka. A jelenlegi helyzetben nehéz dolog a motiválás, de nincs még vége a szezonnak. Elmondtam a fiúknak, hogy becsülettel és teljes intenzitással kell játszani, keményen kell dolgozni - mivel már a következő szezont tartjuk szem előtt, ezért a nyári pihenőig nem lehet lazítani. A fiataloktól is becsületes munkát, valamint fejlődést várok, a többit majd meglátjuk. A Pécs ellen pedig szeretném, ha a kapott pontok száma csökkenne, azzal már elégedett lennék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!