Kosárlabda

2008.12.16. 03:29

A meccs után is volt egy csata

<b>Dombóvár </b> - Nem csak a pályán történtek miatt marad emlékezetes a Dombóvár-Falco vasárnapi kosárrangadó: a lefújás után összeverekedtek a szurkolók. A televíziós közvetítésről is ejteni kell néhány mondatot.

Tóth Gábor

A két tábor nem eszik egymás tenyeréből. Ez már tavaly bebizonyosodott, és ezúttal sem maradt el a közelharc. A Tolnai Népújság tudósítása szerint a mérkőzés lefújása után tucatnyi Falco-drukker rontott a pályára, és nekiestek a bátrabb hazai szurkolóknak. Elcsattant néhány pofon, egy-két szurkoló közelebbről is megismerkedhetett a csarnok padlójával, de az igazi nagy balhé végül elmaradt. Ebben nagy szerepe volt a két csapat vezetőinek, akik még idejében jobb belátásra térítették a vehemensebb drukkereket.

Az itthon maradt Falco-szurkolóknak a csapat vereségén túl további bosszankodára adott okot a közszolgálati magyar televízió egyes csatornája. Elvileg élőben adták volna a 12.45-re kiírt találkozót. Ám a csatona csak 13.15-kor kapcsolt Dombóvárra, és kezdte meg csúsztatott élő adását - ezt a kifejezést a műsorvezető használta. A drukkerek a különböző internetes oldalak segítséségvel ekkor már tisztában voltak a mérkőzés alakulásával. A nagy durranás a végére maradt: az utolsó negyedből egyszerűen három percet kivágtak a műsorkészítők. És persze - egy másik, egy nappal korábbi meccs összefoglalója miatt - nem maradt idő edzői nyilatkozatokra sem. Úgy tűnik, a tévé hadilábon áll a kosármeccsekkel: februárban a Dombóvár-Paks mérkőzés hosszabbítást nem láthatták a nézők...

- A szurkolók összecsapásáról tudunk, ám amikor ez az esemény történt, szövetségi munkatárs már nem tartózkodott a teremben, továbbá a játékvezetők és a csapatok is biztonságban elhagyhatták a csarnokot - tudtuk meg Rózsás Gábortól, az MKOSZ versenyigazgatójától. - Hivatalos bejelentés nem érkezett hozzánk, így az ügyet nem vizsgáljuk. A televíziós közvetítésről megvan a véleményem, de azt inkább megtartom magamnak. Már számtalanszor jeleztük az észrevételeinket, ám hiába, minden maradt a régiban.

Próbáltuk elérni a televízió illetékeseit, ám egyelőre senki nem akart nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!