Kosárlabda

2009.04.15. 02:28

A Szolnok vendége lesz a Körmend

Szolnok - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata ma 18 órai kezdettel a Tiszaligetben a Szolnoki Olaj vendége lesz.

Vastag Nándor

A két csapat az ősszel Körmenden emlékezetes mérkőzést játszott, amit Bialek kosarának érvénytelenítése, valamint hosszas procedúra után - az ügyet az MKOSZ, valamint a Sport Állandó Választott Bizottsága is tárgyalta - egy ponttal a Szolnok nyert meg (95:96). A gárdák azóta ellentétes utat jártak be. Az alföldiek három légiósukat lecserélték, és nagy harcban állnak a felsőházi rájátszásba jutásért - szombaton hazai pályán többek között Barro 45 pontjával magabiztosan győztek a Falco ellen (109:81). A 12. Rába-partiaknak már csak a tisztes helytállás a céljuk, s legutóbb nem is vallottak szégyent: jó játékkal, nagy küzdelemben szenvedtek vereséget a tabella élén álló Pécsi VSK-tól (83:90).

- Ha felszabadultan lépünk pályára most is, akkor megismételhetjük a Pécs elleni teljesítményünket - fogalmazott Hencsey Tamás, a Körmend edzője. - Hozzánk hasonlóan a Szolnok is rohanós kosárlabdát játszik, ami sok veszélyt jelent. De igazából nincs más választásunk, mert úgy gondolom, ebben a szerkezetben a felállt védelem elleni játék nem fekszik nekünk. A csapatuk egyértelműen a két amerikai hátvédre és Barróra épül, így fontos lehet, hogyan védekezünk ellenük. Egy azonban biztos: nem lesz könnyű megállítani őket. A szombati meccs óta kisebb problémáink ugyan vannak, de remélhetőleg a bajnokin mindenkire számíthatok. Sömenek Martin a hétvégén az U16-os magyar válogatott edzőtáborában gyakorolt, de már ő is a csapattal készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!