Kosárlabda

2014.10.21. 14:55

Az Alba Fehérvár vendége a Körmend

Körmend - Harmadik bajnokiját is idegenben játssza az Egis Körmend NB I-es férfi kosárlabdacsapata. Ferencz Csabáék szerdán 18 órától Székesfehérváron lépnek pályára.

Horváth Erika

A csarnok átalakítás miatt még mindig „otthontalan" Egis Körmend az első öt bajnokiját idegenben játssza. Az első két fellépés kifejezetten pechesre sikeredett az AAron Mitchell vezette vasiaknak, hiszen Kecskeméten hosszabbításban maradtak alul, Nyíregyházán pedig a hazaiak 12 másodperccel a mérkőzés vége előtt fordították a maguk javára a találkozót.

A betegségéből kilábalt Ferencz Csaba nehéz meccsre számít. Fotó: Szendi Péter

– Mindkétszer szoros meccsen kaptunk ki. Főleg Nyíregyházán volt sanszunk a győzelemre, a saját hibánk miatt maradtunk alul. Nem szerencsés, hogy így alakult – a hibákból tanulnunk kell. Mivel a nyáron az egész csapatunk kicserélődött, sok időbe telik, míg gördülékeny lesz a játék. De nap mint nap ezen dolgozunk – mondta a körmendiek csapatkapitánya, Ferencz Csaba, akit komoly betegsége után már játszott mindkét meccsen, de elmondása szerint most kezdi csak utolérni magát.

– Lázam volt és olyan brutális torokfájásom, amilyen még életemben nem. Enni és inni sem tudtam – mondta a maga mögött hagyott rossz időszakról Ferencz Csaba – A mononucleosis-gyanú ugyan nem igazolódott, de sokat szenvedtem. Hála az orvosainknak, mára már csak a nátha maradt. Sokat kivett belőlem a betegség, de lassan teljesen egészségesnek vallhatom magam.

A körmendiek tehát két vereséggel a hátuk mögött várhatják a szerdai, Alba Fehérvár elleni találkozót. A kék-fehérek hazai környezetben nagy különbséggel verték a Jászberényt, de a hétvégén a ZTE vendégeként az utolsó negyedben eladva 9 pontos előnyüket, hárompontos vereséget szenvedtek. Azaz mindkét csapatnak van javítanivalója. A fehérváriaknál szerdán akár már játszhat is a negyedik légiósként szerződtetett Brandon Wood.

– A Fehérvár a Kecskeméthez hasonló játékerőt képvisel; nagyon erős csapat, remek játékosokkal – folytatta Ferencz. – Nagyon nehéz dolgunk lesz. De mindenképpen nyerni szeretnénk; ehhez elsősorban a védekezésben kell előrelépnünk. Teljes kerettel utazunk Fehérvárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!