Kosárlabda

2014.01.03. 20:10

Az Alba vendégeként kezdi az évet a Körmend

Körmend - Csarnok-avatóra hivatalos az EGIS Körmend csapata az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában. Megújult a vendéglátó Alba Fehérvár otthona, amelyet a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozóval adnak át újra.

Németh Zsolt

2006-ban szerencsét hozott a csarnokavatón való vendégszereplés a piros-feketéknek, amit akkor Szombathelyen bántak. Ősszel nagy csatában, egyetlen ponttal legyőzte a Körmend a fehérváriakat, a hazai pálya előnye viszont most Carlos Frade csapata mellett szól.

Jaytornah Wisseh Hencsey Tamás vezetőedzővel. Az új irányító papírjai elkészültek, bemutatkozhat az Alba Fehérvár ellen. Fotó: Szendi Péter

– A két ünnep között is dolgoztunk a fiúkkal, aztán másodikán ismét nekiálltunk a munkának – mondta Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője. – Sajnos vannak dolgok, amelyek nem könnyítik meg a helyzetünket. A fúvósok újévi koncertjének előkészületei miatt foglalt a csarnok, ezért Szentgotthárdra járunk edzeni. No és új játékost is be kell építenünk, ráadásul irányító poszton. December 21-én Devon Moore úgy köszönt el, hogy visszatér, de 24-én jött a hír: mégsem számíthatunk rá a folytatásban. Két ünnep között, rövid idő alatt kellett új játékost találnunk. Végül Jaytornah Wisseh volt az, akit sikerült idehívnunk. Ő a Mogyorósy Szilárd Emléktornán a Paks színeiben lépett pályára ellenünk, de később elköszöntek tőle. Természetesen érdeklődtem Dzunics Braniszlavtól a játékosról. Ő azt mondta, hogy a nyáron nem volt megfelelő fizikai állapotban, ezért nem kötöttek vele szerződést. Azóta viszont volt csapata, és a csütörtöki edzésen úgy láttam, hogy nincs fizikai lemaradása. Nagyon remélem, hogy a játékengedélye vasárnapig rendeződik, mert mindenkire szükségünk lesz! Zsarko Rakocsevicsnek derékproblémái vannak, kihagyta a péntek délelőtti tréninget és Farkas Attila állapota sem biztató. Bár csütörtökön edzett, de ismét fájdalomra panaszkodott. Nem úgy mozog, mintha teljesen egészséges lenne. Ez az év is úgy kezdődik tehát, ahogy az előző befejeződött, de mindezek ellenére úgy készülünk a vasárnapi mérkőzésre, hogy szeretnénk egy újabb győzelmet szerezni. Tudjuk, hogy a letámadás ellen kell készülnünk, amit hazai pályán még hatékonyabban hajt végre az Alba. A rohanós játék nem biztos, hogy nekünk kedvez majd vasárnap, oda kell figyelnünk nagyon. Számomra lényegtelen, hogy csarnokavató lesz, a lényeg, hogy egy újabb győzelem begyűjtéséért indulunk Székesfehérvárra, hiszen az nagyon jó hatással lenne a csapatra.

Székesfehérváron a vendégszurkolók számára 130 darab jegyet biztosítanak, amelyeket a helyszínen, külön pénztárban lehet majd megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!