Kosárlabda

2009.04.15. 02:29

Az Albacompot fogadja a Falco

Szombathely - A legjobb négybe igyekvő Falco KC kosárcsapata ma, 19 órás kezdéssel az első helyre pályázó Albacomp együttesét fogadja az alapszakasz utolsó előtti fordulójában.

Tóth Gábor

Az Albacomp és a Falco hasonló utat járt be az elmúlt hetekben. A közvélemény szerint a fehérváriak rendelkeznek az A-csoport legerősebb keretével. Ennek megfelelően jó ideig futott is a szekér, az Alba megnyerte a Közép-Európa Ligát, és szinte végig a tabella élén állt. Ám a csapat hullámvölgybe került, elég volt néhány vereség (ZTE 102:79, ASE 85:58, Dombóvár 80:92), és két fordulóval az alapszakasz vége előtt már csak a tabella második helyéről (18/6) várja a bajnoki folytatást. A Falco sem dicsekedhet az elmúlt hetek eredményeivel: kikapott a Pakstól (86:103), a Pécstől (95:66), a Dombóvártól (77:88) és a Szolnoktól (109:81) - nem is beszélve az elbukott kupadöntőről. A sárga-feketék így a legjobb négy közül a hatodik pozícióba (15/9) zuhantak. Mindkét csapat szempontjából óriási tétje van tehát a mai meccsnek. A felek januárban Fehérváron találkoztak egymással, akkor a hazaiak 102:79-re páholták el a szombathelyieket.

- Nem vagyunk túl jó formában - vélekedett a Falco kapitánya, az elmúlt hetekben, a nehéz időszakban is remekül teljesítő Kálmán László. - Most már nem a saját kezünkben van a sorsunk, de nem adhatjuk fel. Meg kell nyernünk a két hátralevő meccsünket, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég - én egyébként hiszek abban, hogy bejutunk a legjobb négy közé. 

Mindent megpróbálunk, hogy kikerüljünk a hullámvölgyből: átbeszéltük a problémákat az öltözőben, változtattunk az edzésmunkán. Ha mindenki egy irányba húz, ha mindenki becsülettel teszi a dolgát a folytatásban, akkor szerintem visszatalálhatunk arra az útra, amin a bajnokság elején-közepén jártunk. Az is számít, hogy a korábban sérüléssel bajlódó játékosaink egyre jobban formába lendülnek. Egyébként az Albacomp egyáltalán nem verhetetlen csapat, ők sincsenek a topon. Hazai pályán, a közönségünk segítségével kivívhatjuk a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!