Kosárlabda

2013.12.09. 14:09

Az új MK-kiírásról: a Körmend igen, a Falco nem játszhat

A megreformált kosárlabda Magyar Kupa kiírása szerint csak nyolc csapat vehet részt a küzdelmekben.

Horváth Erika

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a 2013/2014-es szezonban a Magyar Kupában – spanyol mintára – újított. Az idei szezonban minden NB II-es és NB I/B-s férfi kosárcsapat a Hepp Kupában szerepel. A – Zsíros Tiborról elnevezett – Magyar Kupába az NB I. A csoportos csapatai számára kötelező volt a nevezés, de a bajnokság alapszakaszát kihagyó Szolnok mellett csak az a hét együttes játszhat, amely a 11. forduló, azaz az alapszakasz első köre után az 1–7. helyen áll a tabellán.

(Bár az aktuális tabellán nyolcadik a Körmend, mivel az Atomerőmű elleni vereségét a 13. fordulóból előrehozott mérkőzésen szenvedte el, ezt nem veszik figyelembe.) A 8–12. helyen álló csapatok – így a Falco is – kimaradnak az idei MK-ból. A kupáért a február 3–9. közötti héten egy háromnapos torna keretében – amelynek helyszínéről licitálással döntenek – tehát az alábbi nyolc csapat szállhat versenybe: Atomerőmű, Alba Fehérvár, Kecskemét, Kaposvár, Sopron, Jászberény, Körmend, plusz Szolnok.

Az első játéknapon rendezik a negyeddöntőket a január 7-ei sorsolás alapján. Másnap már csak a győztesek folytathatják az elődöntőben. A harmadik napon előbb a bronzmeccs, majd a finálé szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!