Kosárlabda

2009.02.23. 03:26

Centerrel erősített a Savaria

<b>Szombathely</b> - Megerősítette keretét a Savaria BC A-csoportos női kosárcsapata. A sereghajtó, kiesés elől menekülő gárda Horváth Edit személyében egy rutinos centert szerződtetett.

Tóth Gábor

Mint azt Szabadfi Zoltántól, a Savaria BC elnökétől megtudtuk, az átigazolási időszak utolsó pillanatában sikerült Szombathelyre csábítani Horváth Editet. Horváth Edit 1989-ban nyert bajnoki címet az MTK-val, tagja volt a bő válogatott keretnek, belekóstolt a légióséletbe, játszott Németországban (Berlin), Olaszországban (Pescara), Ausztriában (Herzogenburg) és Lengyelországban (Torun). A 39 esztendős, 192 centis center tavaly még a bajnokságban negyedik helyen záró BSE gárdáját erősítette, ám az idei bajnokságban még nem lépett pályára. A rutinos kosaras Budapesten él, heti három edzésen vesz részt Szombathelyen. A felek a szezon végéig szóló szerződést írtak alá.

- Mindenképpen szerettem volna még játszani. Több kisebb csapattól volt ajánlatom, végül a Savaria edzője miatt esett a választásom a szombathelyi klubra - tudtuk meg Horváth Edittől. - Tisztában vagyok vele, hogy nem egy bajnoki éremért küzdő gárdába igazoltam. Az a dolgom, hogy próbáljak segíteni a bentmaradásért vívott harcban. Néhány hét kell, amíg erőnlétileg utolérem magam és formába lendülök, de úgy gondolom, hogy a Savariához hasonló képességű gárdák ellen a tapasztalatom és a játékom jól jöhet a fiatal szombathelyi együttesnek.

- Edittel nem fogjuk megverni sem a Pécset, sem a Sopront, de a Cegléd vagy a BEAC ellen sokat számíthat a jelenléte - fogalmazott Krasznai Milán, a Savaria BC trénere. - Egy rutinos kosarast igazoltunk, olyan játékost, akire a fiatalok felnézhetnek. Ráadásul a palánk alatt sikerült erősítenünk - a leggyengébb posztunkon. Örülök, hogy Edit nálunk folytatja a pályafutását, a Savaria csak profitálhat az ő szerződtetéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!