Kosárlabda

2009.02.02. 03:27

Csak a végjáték volt szorosabb

<b>Sárvár </b> - A vártnál nehezebben, de végig vezetve, magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a sárvári kosárcsapat.

Gergácz Zoltán

Univerzal: Szupper 6/6, Horváth B. 7, Novák 3/3, HENRIK 22/12, NÉMETH P. 13. Csere: SZLÁVIK 18/12, Jarosevits 8, Molnár 2. Edző: Szájer József.

Kozármisleny: JUHÁSZ 11/3, Eller 9/3, Fehér 7/3, HERNÁDI 10, Eilingsfeld 8. Csere: Erdei 12/9, KALTENECKER 10, Szentpáli -, Csáki 5/3. Edző: Zalay Zoltán.

A hatodik percig fej fej mellett haladt a két csapat (8:8), aztán a hazaiak Novák, majd Henrik két triplájával elhúztak, és magabiztosan hozták az első negyedet. A második játékrész Jarosevits lefordulásból elért duplájával indult. A sárváriaknak csak részben jöttek be a távoli dobások, főleg duplákkal araszoltak, de így is tovább növelték előnyüket (44:26). Fordulás után a Fehérváron remeklő Szlávik kapta el a fonalat, így a 26. percben 57:31-re módosult az állás. Ezt követően viszont három perc hazai kosárcsend következett, amit a vendégek kihasználtak (57:39). Aztán Szlávik, majd Szupper két triplájával az addigi legnagyobbra nőtt a két csapat közt a különbség (66:39). Az utolsó etapban fizikálisan egyre inkább érződött a sárvári játékosokon a hétfői, Fehérvár KC elleni összecsapás, ami sokat kivett a fiúkból: csak elvétve találtak a gyűrűbe. A Kozármisleny huszáros hajrával felzárkózott hat pontra (39. perc: 75:69). A finisben már csak a szívük vitte a hazaiakat, így a vártnál nehezebben, de azért magabiztosan hozták a kötelező győzelmet.

Szájer József: - Ha nehezen is, de hoztuk a kötelezőt, s biztosan haladunk kitűzött célunk, a felsőházi rájátszásba kerülés felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!