Kosárlabda

2009.08.01. 02:29

Egy pontal kapott ki a válogatott Franciaországtól

Párizs (VN) - Az Európa-bajnoki pótselejtezőkre készülő magyar kosárlabda-válogatott utolsó edzőmeccsén egy ponttal kapott ki a remek erőkből álló franciáktól.

Vas Népe

Franciaország-Magyarország 70:69 (19:14, 11:20, 19:20, 21:15). - Párizs, 4000 néző, felkészülési válogatott kosárlabda-mérkőzés, vezette: Bardera, Mateus, Gueu (franciák).

Franciaország: Gomis 2, Batum 9, F. Pietrus 10, Turiaf 9. Csere: De Colo 18/3, Bokolo 3, Koffi 1, Petro 4, Diarra -, Traoré -, Ajinca -. Szövetségi kapitány: Vincent Collet.

Magyarország: Fodor M. 7, Németh I. 16/12, Kámán 9/9, Horváth Z. 6, Lóránt 17/3. Csere: Körtélyesi 8/6, Hanga 2, Bódi -, Horváth Á. -, Trepák 2, Vojvoda -. Szakmai igazgató: Mészáros Lajos.

A sérült, háromszoros NBA-bajnok Tony Parker nélkül felálló franciáknak sikerült jobban a nyitónegyed, ám a folytatásban a mieink Németh István vezetésével fordítottak, a félidőben 30:34 volt az állás.

Térfélcsere után Fodor Márton és Lóránt Péter vezérelte a magyarokat, miközben a túloldalon a Golden State Warriorst erősítő Ronny Turiaf jeleskedett. Végül a mieinknél maradt az előny (30. perc: 49:54). Az utolsó szakaszban is remekeltünk (38. perc: 62:69), ám a végére felzárkóztak a franciák - és Nando de Colo szinte a dudaszó pillanatában bedobta a franciák győztes kosarát.

- Egy erős ellenfelet izzasztottunk meg, csak nüanszokon múlott a győzelem, a bravúr - értékelt a mérkőzés egyik legjobbja, Németh István. - Jól védekeztünk, harcosan kosárlabdáztunk, talán a lepattanókkal volt problémánk, de szinte végig mi irányítottuk a meccset. Remélem, hogy ez a csapat igazi arca. A felkészülésünk jól sikerült. Ideális körülmények között, sokat dolgoztunk, rá-adásul most sérültünk sincs. A keret összecsiszolódott, úgy érzem, hogy készen állunk a pótselejtezőkre.A válogatott szerdán (18.00) Ukrajnát fogadja az Arena Savariában az első Eb-pótselejtezőn. Belépőjegyeket a Pannonsportnál már elővételben lehet vásárolni. A folytatásban még Csehország és Észtország vár a miekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!