Kosárlabda

2009.02.14. 03:27

Esélyük sem volt

<b>Szombathely </b> - A Savaria-Helios BC A-csoportos női kosárlabdacsapata idei első hazai bajnokiján nagyon sima, 78 pontos vereséget szenvedett a Szegedtől.

Vastag Nándor

A Csongrád megyeiek favorithoz méltóan kezdtek, és már az első negyedben tudatosították a vasiakban, hogy nem terem számukra babér a mérkőzésen. Nagyon szigorúan védekeztek, így Sándorék még dobóhelyzethez is alig jutottak; támadásban pedig alig hibáztak (5. perc: 2:14). A játékrész felénél a vendégek szakvezetője sort cserélt, ám a második ötös még nagyobb lendülettel játszott, s a különbség már a kisszünetre húsz pont fölé nőtt (10. perc: 9:33). A második negyedben is nagyon agresszíven játszottak a szegediek, letámadással rengeteg labdát szereztek, amit aztán könnyű kosarakra váltottak. A szombathelyieknek közben esélye sem volt a pontszerzésre, csupán a fél-időhöz közeledve - már több mint 40 pontos hátrányban - dobtak három mezőnykosarat (20. perc: 17:60). A második félidő elején jobban kezdett a Savaria (23. perc: 27:66), ám utána rendezték a sorokat a vendégek, s a harmadik negyed végén egy pont híján 100-ig jutottak (30. perc: 36:99). Az utolsó etap csak formalitás volt, a nagy fizikai és tudásbeli fölényben lévő Szeged végül magabiztosan nyerte az edzőmeccs jellegű bajnokit.

Krasznai Milán: - Nagyon kicsi csapat vagyunk, és vezéregyéniség nélkül nehéz bárkivel partiban lenni.

Donkó Orsolya: - Pró-báltunk teljes gőzzel játszani, szimpatikus csapatot győztünk le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!