Kosárlabda

2009.08.05. 06:03

Európa-bajnoki férfi kosárlaba pótselejtező az Arena Savariában

Szombathely - Férfi kosárlabda-válogatottunk ma 18 órakor, az Arena Savariában Ukrajna ellen elkezdi az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozatot. Mészáros Lajos szerint a csapat felkészült a feladatra.

Tóth Gábor

- Mint azt az edzőmeccseken mutatott teljesítményünk is jelzi, a felkészülésünk jól sikerült - fogalmazott Mészáros Lajos, a válogatott szakmai igazgatója. - Úgy érzem, hogy kialakult egy olyan - újoncokból, fiatalokból, rutinos kosarasokból összegyúrt - csapat, amely igenis reális eséllyel pályázhat az A-csoportos tagság megőrzésére. Ám most jön a feladat nehezebb része: tétmeccsen is helyt kell állnunk.

- Ukrajna is átalakítja válogatottját: a mostani keret alapját az Universiadén szereplő társaság alkotja, ezt egészíti ki néhány komoly, európai mércével mérve is remek, tapasztalt kosaras - tért át a soros ellenfélre Mészáros Lajos. - Atlétikus, magas szerkezetű csapattal jöttek Szombathelyre. Egyszerű, de gyors, agresszív és eredményes kosárlabdát játszanak, ráadásul jól dobnak távolról. Kiélezett, kemény csatára számítunk.

Amennyiben olyan teljesítménnyel rukkolunk elő, mint az edzőmeccsek nagy részében, akkor lehet esélyünk a győzelemre. Kulcsfontosságú lesz, hogy hogyan működik a védekezésünk, és komolyabb hullámvölgy nélkül kell végigvinnünk a meccset.

- Nagyon számítunk a szurkolók támogatására - folytatta a szakember. - Reméljük, hogy a szombathelyi és a körmendi szurkolók, valamint az összes vasi kosárlabdabarát magáénak érzi ezt a csapatot. A fiúk egész nyáron keményen dolgoztak, és klubhovatartozástól függetlenül egy célért küzdenek. Fontos egy hónap előtt állunk, óriási lökést - reményt - adna, ha győzelemmel nyitnánk az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozatot.

A magyar válogatott kerete: Lóránt Péter (mezszám: 4, klub: Ford Burgos), Horváth Ákos (5, Atomerőmű), Vojvoda Dávid (6, Kaposvár), Körtélyesi Gergely (7, Atomerőmű), Fodor Márton (8, Szolnok), Hanga Ádám (9, Albacomp), Bódi Ferenc (10, Albacomp), Kámán Tamás (11, ZTE), Trepák Zoltán (12, ZTE), Tóth Norbert (13, Kecskemét), Horváth Zoltán (14, Falco), Németh István (15, klub nélkül), Kiss Kornél (20, Kaposvár), Farkas Attila (21, Albacomp).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!