Kosárlabda

2009.04.02. 02:29

Falco győzelem a Nyíregyháza ellen

Szombathely - Három bajnoki vereség után ismét győzött a Falco kosárlabdacsapata. A sárga-feketék a vendég Nyíregyházát győzték le - mindössze egy félidei jó játékkal - 99:88-ra.

Tóth Gábor

A bemelegítés után a Falcónál Csirics a padon maradt, Perincsics viszont a kezdőben kapott helyet.

Enyhe tempóban kezdtek a csapatok, ez a stílus pedig a vendégeknek ízlett jobban: a Nyíregyháza egy 6:0-s sorozattal nyitott. A Falco a folytatásban is szenvedett, nem ment a támadás, szellős volt a védekezés. Az NYKK frissebbnek tűnt. Szekulovics mester már a 4. percben kénytelen volt időt kérni (2:12). Használt a fejmosás, egy élénkebb Falco tért vissza a pályára - elkezdte faragni a hátrányát a hazai gárda. A feltámadást azonban nem kísérte teljes siker, mert a sárga-feketék nagyon gyengén védekeztek: az első etapban csaknem 30 pontot kaptak, és a lepattanózással is hadilábon álltak (10. perc: 22:28). A második etapban fej fej mellett haladtak a csapatok, de rendre a vendégeknél volt az előny (14. perc: 32:34) - amikor kellett, valaki mindig betalált a nyírségiektől. Aztán a Falco egy látványos Horváth-zsákolással kiegyenlített (17. perc: 37:37). Ám az NYKK nem adta fel, szívósan küzdött, a Falco pedig sok hibával játszott, így a szombathelyieknek nem sikerült átvenniük a játék irányítását (20. perc: 45:44).

Fordulás után nagyon belekezdett a Falco. A hazaiak elkapták a ritmust, egyre nőtt a csapatok között a különbség (23. perc: 56:49) - a vendégeknél Ferenczi edző időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. De a hazaiakat nem lehetett lefékezni (25. perc: 63:52). Kálmán remekül dirigálta csapatát, ráadásul társai közül többen is jól teljesítettek. Ám a combját fájlaló Kálmán cserét kért, az irányító nélkül pedig megtört a Falco lendülete. Ezt kihasználva az etap hajrájában nagy rohamot indított az NYKK, és sikerült is felzárkózniuk Helbichéknek (30. perc: 74:69). A folytatásban a Falco megint megnyugtató előnyre tett szert (33. perc: 86:77). Állandósult a hazaiak tíz pont körüli fórja. Az utolsó percekben pedig a higgadtan játszó hazaiak már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Szrecsko Szekulovics: - Kicsit elaludtunk az elején, talán már mindenkinek a hétvégi kupadöntőn járt az esze. A második félidőben már nem volt gond. Igazi csapatmunka eredménye a siker, a kispadunk is jól teljesített, Vida játékát külön ki kell emelnem.

Ferenczi István: - A harmadik negyed elején a Falco átvette az irányítást, ettől kezdve csak futottunk az eredmény után. Kikaptunk, de szerintem jó meccset játszottunk a bajnokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!