Kosárlabda

2006.06.02. 22:00

Fegyelemmel és alázattal

<b>A Körmend ma este a PVSK-t fogadja </b>

Mórocz Zsolt

A Pécs öt mérkõzésre kényszerítette az Albacompot, ez a párharc csak vasárnap fejezõdött be. A Körmend 30-ra kapott ki a Pakstól, így a vasiak egy héttel többet pihenhettek.
- Mit sem számít ez ilyenkor, sõt, inkább az a gond, hogy már tíz napja nem léptünk pályára tétmérkõzésen - így Sabáli Balázs, a piros-feketék szakvezetõje, hozzátéve feltett szándékuk, hogy megszerezzék a harmadik helyet.
- Az elõdöntõ harmadik mérkõzésérõl lázas betegség miatt hiányzó Lopatka az elmúlt tíz napból mindössze egyet tudott edzeni, és Trummer Rudi sem egészséges, napok óta fájlalja az egész bal oldalát. Kettejük játéka kérdéses, az viszont nem, hogy csakis alázattal, fegyelemmel lehet esélyünk az éremre. Az Ivkovic vezette Pécs szervezett, rendkívül küzdõképes társaság, amelyet csak akkor sikerülhet felülmúlni, ha mi is hasonló erényeket csillogtatunk. A mai látogatóra térve gondban van Völgyi Péter, a PVSK-Pécs EXPO vezetõ- edzõje a Körmend elleni bronzpárharc elõtt. Mindkét iránytója - Csirke Ferenc és Varga Roland - maródi, részleges izomszakadás miatt, elõbbinek a combjával, utóbbinak a vállával van gondja. Helyükre az U20-as bajnokcsapatból vívhatják ki a keretbe kerülést a fiatalok, valószínûleg a hajdani bajai triplagyáros Hosszú István fia, Hosszú Gergely lesz az egyik helyettes. A bajnoki elõdöntõ ötödik meccsén, Székesfehérváron az elsõ negyed végén Lakatos Péter megrúgta a hazaiak szlovén irányítóját, Primoz Brolihot, ezért a pécsi klub vezetése százezer forintra büntette a magáról megfeledkezett kosarast. Az összeget az U20-as bajnokcsapat két játékosa, Tóth Norbert és Hosszú között osztották szét.
Fotó Kiss Teodóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!